NEPOZNATE ŠIROJ JAVNOSTI

Tko su supermodeli sa 265 naslovnica u godini?

30.06.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Iako je Gisele Bundchen najbolje plaćeni model na svijetu, a Kate Moss vjerojatno najpoznatija, najtraženiji svjetski top modeli ponešto su manje poznata imena

Možda niste čuli za Freju Beha Erichsen, Anju Rubnik, Laru Stone, Constance Jablonski ili Abbey Lee Kershaw, ali ovih se pet djevojaka ukupno pojavilo na naslovnicama čak 265 časopisa, prohodale po 232 modne piste i imaju ukupno i 115.000 sljedbenika naTwitteru.

Prema novom istraživanju koje je provela Moda Spot, poljska manekenka Anja Rubik bila je najtraženiji model u razdoblju od travnja 2010. do travnja ove godine. Ta 26-godišnja ljepotica pozirala je za impresivnih 59 magazina i pojavila se na 43 dizajnerske revije.

Ali to je malo opterećenje u odnosu na Constance Jablonski koja je u samo posljednjih godinu odradila čak 83 revije i slikala se za 46 naslovnica magazina. Lara Stone, 27-godišnja Nizozemka, zauzela je treće mjesto na popisu najtraženijih. Ona ima ugovor s Calvinom Kleinom, a odradila je 47 naslovnica časopisa. Danski model Freja Beha Erichsen jedno je od najpopularnijih imena, nakon što je snimila kampanje za Chanel i Valentino. Pojavila se na 65 različitih editorijala i glumila u kratkom filmu Karla Lagerfelda.

Abbey Lee Kershaw zaokružuje popis prvih pet. Australka je model za Chanel i Toma Forda, a kompariraju je sa sunarodnjakinjom supermodelom Elle Macpherson.
Tražene su i na modnim revijama, ali i na tražilicama: Rubik ima najviše sljedbenika na Twitteru, čak 54.508, a njezino je ime upisano na tražilicama 2,67 milijuna puta. Lara Stone upisana je u Googleu 1,71 milijuna puta, a Behae Erichsen 1,52 milijun puta.

Freja Beha u kratkom filmu Karla Lagerfelda