PARIŠKI TRENDOVI

Muškarci, nosit će se tigraste hlače i prozirni topići

24.06.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Muška kolekcija koju je za modnu kuću Alexander McQueen pokazala Sarah Burton oživjela je engleski rock, ali ne baš za svakoga, već samo za modno prilično hrabre muškarce. Za one kojima nije problem nositi tigraste hlače ili prozirne topiće, a kamoli karirano-prugasta odijela

Sarah Burton, dizajnerica koja je potpisala i vjenčanicu Kate Middleton, pokupila je gromoglasni pljesak na Tjednu mode u Parizu zakolekciju Alexander McQueen proljeće/ljeto 2012. Ovo je njezina treća kolekcija za brand nakon McQueenove smrti prošle godine. Sve se vrti oko kul rokera u prugicama, što crno-bijelim, što crveno-bijelim, a naposljetku i grimiznim. Do izražaja je došao i karirani uzorak.

Nosit će se široke, komotne hlače, jakne će biti u stilu koledžica, ali s onim bezobraznim šarmom u stilu McQueena koji simbolizira londonskog frontmena rock grupe u 60-ima i 70-ima. Hm, koliko će vam hrabrosti trebati da nosite karirano odijelo na prugastu majicu, prozirne topiće, tigraste hlače, sako sav posut šljokicama i ljuskicama?

Ako na trenutak pomislite da je McQueenov muški potpis feminiziran, pogledaj što je na Tjednu mode servirao Rick Owens