GALLIANO SE BRANI

Za antisemitske izjave kriv je valium

24.06.2011 u 10:37

Bionic
Reading

'Zbog kombinacije valiuma, tableta za spavanje i alkohola, ničeg se ne sjećam', rekao je Galliano u svoju obranu na pariškom sudu, braneći se zbog antisemtiskih izjava kojima je obasuo jedan par početkom godine u kultnom pariškom La Perle baru u boemskom Maraisu i tako zaradio otkaz u Dioru

Dizajner John Galliano na sudu u Parizu iznio je svoju obranu zbog antisemitiskih izjava i rasističkih uvreda kojima je obasuo jedan par u veljači 2011. godine. Galliano se navodno ničega ne sjeća. Kombinacija valiuma i alkohola kriva je za ispad i amneziju.

Naime, poznati dizajner koji je nakon toga dobio otkaz u Dioru kaže da ne vjeruje u ono što je rekao i da je bio pod utjecajem droge i alkohola.

Javno izrečene uvrede gostima jednog pariškog kafića, zasnovane na vjerskoj, rasnoj i etičkoj osnovi, doživljene su kao jedan od najvećih skandala u svijetu mode.

Britanskog dizajnera navodno iz takta je izbacila ružna ženska torba, nakon koje je počeo sipati sve gore i veće uvrede.

'Kujo, ružna si i imaš ružnu torbu!' navodno je svoju psovačku tiradu zaopočeo dizajner. Nakon toga sasuo je još niz uvreda na račun Židova i Azijata.

Sada se Galliano vadi na amneziju i igra na osjećaje. Kaže da je bio na rubu zbog financijskog i emocionalnog pritiska.

'Ničeg se ne sjećam', izjavio je obraćajući se sudu u Parizu, objašnjavajući da je razlog amnezije kombinacija alkohola, tableta za spavanje i valiuma.

No u svoju obranu tvrdi da to nisu stajališta koja zastupa te da se cijeli život bori protiv predrasuda i diskriminacije.

'Neke riječi možda su izašle iz njegovih usta, no on tako ne misli', branio ga je odvjetnik.
Ostaje vidjeti hoće li sudac njegove argumente smatrati valjanima, a ukoliko ga sud proglasi krivim, Galliana čeka do šest mjeseci zatvora i 21.000 dolara kazne.