VRTOGLAVA CIJENA

Haljina Marilyn Monroe prodana za 4,6 milijuna dolara

19.06.2011 u 16:02

Bionic
Reading

Filmska ikona Marilyn Monroe definitivno je bila zvijezda aukcijske večeri vrijednih holivudskih predmeta. Kultna haljina iz 1955. koju je nosila u filmu 'Sedam godina vjernosti' prodana je za vrtoglavih 4,6 milijuna dolara

Svima je sigurno poznata kultna scena u kojoj glumica, raširenih nogu, stojeći iznad ventilacijskog otvora, pokušava obuzdati haljinu koju podiže vjetar.

Ni crvena haljina koju je glumica nosila u filmu 'Muškarci više vole plavuše' nije prošla loše, a postigla je cijenu od 1,2 milijuna dolara. Salonski kostim koji je nosila u vesternu 'Rijeka bez povratka' prodan je za 510.000 dolara.

Osim haljina Marilyn Monroe na aukciji su se kolekcionarima nudile i neke vrijedne stvari glumaca Charileja Chaplina, Elizabeth Taylor, Judy Garland i Garryja Coopera.

Tako je haljina koju je nosila mlada Judy Garland u filmu 'Čarobnjak iz Oza' prodana za 910.000 dolara, a to je čak deset puta više od procijenjene vrijednosti. Šešir Charlieja Chaplina prodan je za 110.000 dolara, a outfit koji je mlađahna Elizabeth Taylor nosila u filmu 'National Velvet' iz 1944. godine postigao je cijenu od 60.000 dolara.

Odijelo i oklop koji je nosila Ingrid Bergman u filmu 'Ivana Orleanska' postigao je cijenu od 50.000 dolara.

Kultna scena s Marilyn Monroe