XENIA DESIGN

Uspješna turneja po modnim metropolama

16.03.2009 u 11:21

Bionic
Reading

S obzirom na aktualnu krizu i recesiju u svijetu koja nije zaobišla ni modni biznis, Xenia Design i više je nego zadovoljan postignućima na prezentacijama, kao i novim narudžbama

Düsseldorf, Kopenhagen i New York su modni centri gdje se modna marka XD predstavila sa svojom kolekcijom jesen/zima 2009/10.

Kolekcija je inspirirana dandy stilom Oscara Wildea, začinjena boemskim umjetničkim duhom. Naglašena ramena, puf rukavi na jaknama, visoke dvostruke kragne na verzijama redingot kaputa od mohera, double jerseyja i vatiranih tkanina glavne su značajke kolekcije koja je prošla kroz nekoliko modnih centara kao što su Düsseldorf, Kopenhagen i New York.

'Američko tržište nam je najvažnije i ondje uvijek očekujemo najviše. Naši stalni kupci naručili su iste količine, što je znak da dobro prodaju našu kolekciju. To je najvažnija referenca', poručuju iz Xsenia Designa. Pozitivne reakcije i nove narudžbe XD je zabilježio u Kopenhagenu, kao i u Düsseldorfu.

Nakon uspješno odrađene sezone i međunarodnih sajmova, Xenia Design najavljuje nove aktivnosti, a prvi u nizu je rad na novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2010. Termini za predstavljanje kolekcije za proljeće/ljeto 2010. već su dogovoreni, kao i suradnja s jednom prestižnom njemačkom agencijom koja će biti prava prekretnica dosadašnjem djelovanju tog branda na inozemnom tržištu.