TRENDI NA PLAŽI

Kakvi će se badići nositi ovog ljeta

09.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Bit će ovo jedno minimalističko, ali podosta šareno ljeto na plaži. Kupaći kostimi koje nude lanci ulične mode živih su boja i zanimljivih retro grafičkih uzoraka, gaćice leže nisko na bokovima, a grudnjake čini samo jedna traka

Sedamdesete su zavladale modom, tako su i retro badići vrlo poželjni ovog ljeta. Stoga, dame koje žele obogatiti svoju zbirku badića barem jednim trendi primjerkom, neka se bez puno premišljanja odluče za dvodijelni u dvije, tri žive nijanse, u obliku gaćica niskog struka te bando grudnjaka.

Podosta se nose i gaćice kojima se može regulirati dubina, tako da mogu izgledati kao polubokserice, a kad se špagice s obje strane zategnu i svežu u mašnice, postaju mini bikini.

Trokutići u gornjem dijelu i dalje su hit, iako dakle bando (traka) vlada kupališnom modom. I dalje ćete u svakom dućanu naći klasični push-up, no to će vam prvi izbor biti jedino ako ne odustajete od svog ustaljenog modela ni pod koju cijenu.

No, unatoč seksi mini bikiniju u žarištu, upozoravamo vas na jedan novitet koji se polako uvlači u modu - ovo će ljeto možda najhrabrije trendseterice biti one koje se odluče za badić koji kao da je izašao iz 50-ih: bando grudnjak i gaćice zatvorene do pupka. No, ne bojte se, proizvođači badića tu su još oprezni i nude tek par ovakvih modela u kolekcijama, tako da prevelikoj čednosti još barem ovog ljeta neće biti mjesta.

Od uzoraka birajte točkice, prugice, karirane uzorke, grafičke oblike (indijanski uzorak u nekoliko vrlo živih boja) ili pak ove godine vrlo popularne kockice. Cvjetni uzorci ove su godine malčice u drugom planu i više su apstraktni. Zakovice krase čak i badiće, poželjne su i drvene perlice na špagicama, no manje je kristalića i ljuskica nego prethodnih sezona.

Boje?Crna i bijela solo ili u kombinaciji za damski look neprolazne su, a osobito seksi dolaze u obliku jednodijelnih badića i monokinija. Obogaćeni mogu biti izrezom koji podsjeća na čipku, ali i prozirnim umecima. Osobito su in boja ciklame, zatim kombinacija žute, plave i zelene, ali i trendi narančaste te krem uz sive i smeđe nijanse – sve za još jedno sočno ljeto.

U čemu na plažu povrh badića? Prije svega u frotirnom kombinezonu ili prozirnom kaftanu, a posegnite i za pareom i maramom koja se veže na više načina.

Sada kada znate što se nosi, podsjetite se i kako odabrati savršen badić za svoj oblik tijela