SAZNAJTE NA VRIJEME!

Za koje se jesenske trendove morate pripremiti

26.05.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Sedamdesete i dalje ostaju u modnom fokusu, a jesen će ih oživjeti u obliku širih i dužih hlača koje se nose s elegantnim košuljama i pletivima. Suknje su nabrane u struku, vrlo kratke ili pak dužine do ispod koljena. Što nas još čeka?

Nakon prilično romantičnog ljetnog stila i povratka ženstvenim cvjetnim uzorcima i krojevima iz 70-ih te vječnoj bijeloj boji modna jesen i zima donosi nam stroži look u kojem će 'must have'  biti koža, pleteni puloveri, pletene pelerine, muškobanjasta odijela, sako, umjetno krzno, bluza i klasični kaputi. Izraženi će biti i detalji poput etno značajki u obliku resica, perli i veza. Modni trendovi koje nam donosi 2011. godina protežu se od funky blještavila do otisaka na majicama i suknji u stilu Miss Marple.

Iz H&M-a poručuju da će se od materijala nositi tvid, flanel, koža i antilop, svilenkast izgled, čipka, brokat, samt, Tencel i osobito - pletivo. Od uzoraka bit će poželjan cvjetni ili pak na kockice, da se malo odmorimo od točkica.

Boje će se s prvim jesenskim danima prilično smiriti; bit će tu boja devine dlake, boja konjaka, burgundca, bundeve te smeđa, a bit će prisutne i boje nadahnute uniformom, prigušeni tonovi dragulja te kremaste nijanse.

Mango pak nudi obilje metalik kreacija, zlatnih, crvenih, sivih uz vječnu – crnu. Jednostavnost i elegancija, ključ su kolekcije, uz dosta čipke.

Snažne boje zalaska sunca u visokoj je modi pokazala dizajnerica Victoria Beckham, a da će i indigo plava ostati 'in', naredila je svojim damskim kreacijama Diane von Furstenberg, od bluzica i suknji, do kaputa i čizama. I u visokoj je modi očit utjecaj sedamdesetih gdje suknje i haljine pokrivaju koljena. Boja starog zlata još je uočljiva na detaljima.

Da će biti asimetrije, kreativno je složio Max Azria, osobito svojim prozirnim suknjama do ispod koljena. Ni hladnija sezona ispred nas neće proći bez modnih dodataka: šešira, kožnih remena, torbi i kvalitetnih čizama, rukavice dolaze u brojnim varijantama, kao i šalovi.

Muškarci će zadržati ležeran look, kažu brendovi od Tommyja Hilfigera do H&M-a. Na donji dio trenirke nosit će se pleteni pulover, a na pulover – najfiniji sako koji posjedujete. Pilotska jakna, flanelska košulja, pernata jakna, vjetrovka – sve su to i dalje obvezni komadi, uz vozačke rukavice i teške čizme.