Moda i ljepota LAGERFELDOV UČENIK

Braganzina cyber-žena stiže na Fashion Week

  • Autor: tportal.hr
  • 16.5.2011 16:13:06
  • 16.5.2011 15:29:46

Kada je Karl Lagerfeld upoznao mladog dizajnera Jean Pierra Braganzu 2008. godine uzeo ga je kao modnog protežea i rekao mu: 'Ti si isti ja. Podsjećaš me na mene!' Upravo ovaj dizajner inspiriran SF-om s jedne te opsesijom prema ženama s druge strane predstavit će svoju viziju cyber-žene budućnosti na Dreft Fashion Weeku Zagreb kroz kolekciju jesen/zima 2011/12.

Dreft fashion week Zagreb Jean Pierre Braganza
Braganza se prvi put predstavio modnoj javnosti 2004. godine na London Fashion Weeku i otada je postao nezaobilazno modno ime, posebno u rock industriji. Njegove futurističke kreacije, koje kao da su kreirane za filmove znanstvene fantastike, osvojile su mnoge izvođače poput Skin, Keitha Richardsa, Nine Inch Nailsa, Kings of Leon, Rufusa Wainwrighta, Estelle, Cheryl Cole, Alison Goldfrapp i Scissor Sisters.

Braganza je zadobio njihovu naklonost, ali i naklonost čitavog modnog svijeta kreativnim kombiniranjem digitalnog printa, kompleksnih krojeva i grubih silueta te bijegom od banalnosti koja ga užasava.

Crna boja mu je zaštitni znak, i njegova velika opsesija, za koju otvoreno priznaje da je bolest, ali da se nema namjeru mijenjati. Kolekcija koju će predstaviti zagrebačkoj publici opisuje ženu budućnosti kao inteligentnu ratnicu i vođu cyber svijeta koja izaziva divljenje i strahopoštovanje te zahtijeva red i disciplinu.

Kako sam kaže, Braganza s velikim nestrpljenjem čeka dolazak u Zagreb, jer je čuo od svojih kolega dizajnera koji su prošlih godina gostovali na Dreft Fashion Weeku Zagreb same riječi hvale te će sa sobom povesti suprugu i dijete.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više