Moda i ljepota CRNA PANTERA NA DJELU

Naomi i u Cannesu pomaže Japanu

  • Autor: tportal.hr
  • 16.5.2011 10:26:35
  • 16.5.2011 9:49:01

Supermodel Naomi Campebell organizira u Cannesu humanitarnu modnu reviju kojoj je cilj pomoći žrtvama potresa u Japanu

Naomi Campbell novinarima je rekla kako je bila užasnuta slikama katastrofe u Japanu te kako je odmah odlučila pomoći. 'Bila sam šokirana, nisam vjerovala da to gledam', izjavila je.

'Japanci su jaki i ponosni, ali potres je bio strašan', rekla je. 'Puno sam puta bila u Japanu i ta je zemlja vrlo važan faktor u mojoj karijeri. Volim tu zemlju i nadam se da ćemo ovom akcijom Fashion for Relief pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.'

Campbell je za reviju angažirala svoje prijatelje i kolege, pa će se na reviji, koja će se održati sutra navečer na povijesnoj tržnici Forville u Cannesu, pojaviti Kate Moss i Shirley Bassey.

Dizajneri su donirali haljine za crveni tepih, a Dolce & Gabbana dizajnirali majice koje će se moći kupiti. Nakon revije slijedi aukcija umjetničkih djela Tracey Emin i Dennisa Hoppera. Revija se organizira u suradnji s talijanskim izdanjem Voguea, a sva prikupljena sredstva idu japanskom Crvenom križu.

Franca Sozzani, urednica talijanskog Voguea izjavila je kako je ova akcija poruka podrške narodu Japana u dramatičnom trenutku te da je važno zapamtiti velik doprinos Japana svijetu mode i kulture.

Campbell je 2005. organizirala akciju Fashion for Relief kojom se pomoglo žrtvama uragana Katrina. Dosad je prikupljeno oko četiri i pol milijuna funti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više