DOBRODOŠLA SURADNJA

Ivan Alduk će dizajnirati za Amadeus Jeans

11.05.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Projekt FASHION.HR INDUSTRIJA, koji ujedinjuje ambiciju, inovaciju i radikalan korak za domaću modnu scenu, omogućio je još jednu novu suradnju između poznatog hrvatskog dizajnera i tvornice tekstilne industrije

Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori održana press-konferencija povodom sklapanja nove suradnje unutar projekta FASHION.HR INDUSTRIJA. Šesta suradnja sklopljena je između vodećeg brenda jeans i casual odjeće u zemlji, Amadeus Jeansa, te proslavljenog mladog dizajnera Ivana Alduka

Vinko Filipić

Predstavljanju su prisustvovali Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU, Vinko Filipić, direktor koncepta FASHION.HR, Jagoda Divić, direktorica dizajna Amadeus Jeansa te Ivan Alduk, modni dizajner.

Amadeus Jeans modna je marka osnovana 1988. godine. Iz obiteljskog obrta kompanija je izrasla u vodeći brend jeans i casual odjeće u zemlji. Zbog kontinuiranog povećanja posla rastao je i broj ljudi u kompaniji koja danas broji preko 650 zaposlenika raznih profila te preko 200 zaposlenih u mreži franšiznih partnera.

Ivan Alduk je na hrvatskoj modnoj sceni već ostavio svoj potpis. Mladi dizajner rodom iz Drniša široj modnoj javnosti zapeo je za oko u studenome 2007. sudjelovanjem na Fashion Incubatoru, gdje je osvojio nagradu za najbolji stajling. Kao član Fashion.hr tima, Ivan je uspio opravdati i ponovno dokazati zašto ga se naziva velikim modnim talentom.

'Kolekcija za Amadeus AMDS BY ALDUK na kojoj radim već mjesec dana me iznimno veseli jer predstavlja velik profesionalni izazov za mene. Komercijalni aspekt kolekcije će u svim modelima biti zadovoljen, iako sam se vodio mišlju da kolekcija i dalje ima moj estetski i kreativni potpis. Na taj način kupci će ovom kolekcijom dobiti najbolje od Amadeusa i Alduka – kako dizajnom, tako i cijenom. Iako se u kolaboraciji dizajnera i uhodanih tekstilnih pogona moraju raditi kompromisi, siguran sam da ćemo na jesenskom Dove Fashion.hr-u ugodno iznenaditi kako modnu kritiku tako i sve obožavatelje Amadeus Jeansa', izjavio je Ivan Alduk povodom suradnje.

FASHION.HR INDUSTRIJA projekt je koji je FASHION.HR osnovao uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore. Projekt služi kao glavna poveznica i vitalni inicijator dugoročne i jedinstvene suradnje između poznatih domaćih dizajnera i tvornica tekstilne, kožarske, obućarske industrije, kao i industrije satova.

Na nedavno održanom Dove Fashion.hr-u imali smo prilike vidjeti dosad sklopljene suradnje: kolekciju torbi Roberta Severa za San peter HERA by Robert Sever, Additive collection Igora Galaša za Arena Pulu – Arena add Galaš, suradnju Ivice Klarića i Zorana Mrvoša za RIO Rijeku – RIO MEN collection by Klarić i RIO WOMEN collection by Mrvoš, dječju kolekciju obuće Ana Marie Ricov i odjeće Juraja Zigmana za Bambi – AMR for Bambi i Bambi by Zigman, te kolekciju satova Juraja Zigmana za Marli – Marli by Zigman.

Kolekcija Ivana Alduka za Amadeus Jeans premjerno će biti prikazana na Dove Fashion.hr-u koji će se održati u rujnu 2011.