I PIPPINA HALJINA JE HIT

Hrvatice poludjele za vjenčanicom Kate Middleton

10.05.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Odjednom se svi žele vjenčati, a za sve je krivo to famozno englesko kraljevsko vjenčanje. Mladenke mahom žele vjenčanicu kakvu je nosila Kate Middleton te se presvući u haljinu djeveruše Pippe. I naši dizajneri i saloni s vjenčanicama primaju sve više zahtjeva

'Vjenčanice se pojačano traže u posljednje vrijeme, čak je došla jedna gospođica koja je tražila identičnu haljinu kakvu je nosila Kate Middleton. Ja sam to u startu odbio, jer ne želim raditi nikakve kopije. Inače, još se više traže klasične haljine, sličnije onoj koju je nosila Pippa', otkrio nam je modni dizajner Ivica Skoko. Pohvalio je Katein izbor riječima: 'Drago mi je što se Kate odlučila za jednostavnu i skromnu vjenčanicu, ipak dolazi iz jedne građanske obitelji i nikakva pompoznost ne bi bila prikladna. Ma, bila je doista prekrasna!'

U Linei Exclusive također imaju pune ruke posla oko vjenčanica, a prva cura s isprintanom vjenčanicom Kate Middleton ušla im je u salon još dok je trajalo samo vjenčanje! 'Baš smo se dobro nasmijali, djevojka je tražila istu vjenčanicu! No uglavnom se traže vjenčanice slične Kateinoj, ne baš identične, ali s prepoznatljivim elementima. Klijenticama svakako izlazimo ususret, riječ je njihovim željama, kao i inače. Ali možda još više traži se haljina Pippe Middleton, i to za vjenčanicu!', otkrila je Irina Car iz Linee Exclusive.

Anamarija Asanović, splitska dizajnerica, također je dobivala upite da skroji 'Kateinu haljinu', no ne kao vjenčanicu, već češće kao maturalnu haljinu. 'Jednu sličnu kreaciju pokazala sam na svojoj posljednjoj reviji te me često pitaju baš za taj model. Što se tiče Kateine vjenčanice, jako je popularna, čak sam imala upite da osmislim sličnu u crvenoj boji jednoj djevojci za maturalnu zabavu', rekla je Anamarija.

U kolekciji prikazanoj još prošle jeseni, Aleksandra Dojčinović imala je jednu haljinu-vjenčanicu sličnu Kateinoj, koja se traži već mjesecima, a sada i pojačano. 'Najčešće se traži boja šampanjca, a haljinu skrojimo tako da se nakon vjenčanja može nositi kao mini puf haljina s rukavima', rekla je dizajnerica Dojčinović.

U salonu vjenčanica Sposa također je sve živahnije: 'Kateina vjenčanica dosta se traži, ali mladenke obično žele neke preinake, primjerice da saten bude gladak umjesto izvezenog. Upravo radimo na jednoj takvoj haljini za mladenku u Rijeci, kojoj ćemo umjesto čipkastih rukava napraviti čipkasti bolero. Kad je pak riječ o Pippinoj haljini, traže je mladenke ili za presvlačenje, ili za svoje kume, ili je naručuju gošće, no češća je u boji šampanjca nego bijela', otkrila je Vesna Sposa.

Čipka je, slažu se svi dizajneri, velik hit ove sezone, a Kate je popularizirala i čipkaste rukave. Takve ćemo zasigurno još dugo i često viđati na mladenkama.