Moda i ljepota NEVJEROJATNA POSJEĆENOST

McQueenove kreacije u MET-u nadmašio je samo Van Gogh

Izložba Savage Beauty otvorena je u MET-u do 31. srpnja 2011., a izložene su dizajnerove kultne kreacije, od prve do posljednje

Izložba kreacija pokojnog modnog genija Alexandera McQueena postavljena u newyorškom Metropolitanu, Savage Beauty, s 5.100 ljudi na otvorenju drugo je po redu posjećenosti otvaranje neke izložbe u tom muzeju.

Kako je objavio New York Times, samo je na otvorenju izložbe Van Goghovih crteža, održane 2005. godine, bilo više posjetitelja - njih 5.400. Gužva je bila tako velika da se moralo odustati od stručnog vođenja.

Otvorenje izložbe McQueenovih kreacija održano je na isti dan kada i tradicionalni Costume Institute Gala američkoga Voguea, koji je i podržao ovaj modni event. Osim toga, izložbu prate i razni popratni događaji u velikim robnim kućama u New Yorku i Londonu, čiji su izlozi ukrašeni McQueenovim modelima.

Uz to, kupci su imali ekskluzivnu priliku upoznati Saru Burton, glavnu dizajnericu modne kuće McQueen i dizajnericu trenutačno najpoznatije vjenčanice na svijetu, koja je kreatora, kao njegova bivša desna ruka, naslijedila na čelu tvrtke.

Izložba Savage Beauty otvorena je u MET-u do 31. srpnja 2011, a izložene su dizajnerove kultne kreacije - od njegove diplomske kolekcije 1992. godine, do one posljednje s njegovim potpisom, održane u veljači 2010. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više