Moda i ljepota SANJA DUGGAN

Od 'crnjaka' volim samo dobar krimić i Bogarta

Poduzetnica koju domaći modni kritičari apostrofiraju kao jednu od dama s najviše stila u nas odgovorila nam je što je od prikazanog ovih dana na aktualnom Noir Festivalu – poput filma noir, crnih modnih kreacija, čokolade, vina i ostalog najboljeg od 'crnjaka' u životu – njen ultimativni odabir

'Iskreno, ne polažem puno na crnu boju u modi jer to je bijeg u uniformiranost i sigurnost, kad ne želimo fulati', kazala je na temu mode, a onda se osvrnula na film.

'Veliki sam fan filma noir. Volim taj žanr jer ljubiteljica sam dobrog krimića, art filma, nihilizma, sarkazma i tipičnih likova poput fatalnih žena, kako ih prikazuje. Najdraža mi je 'Dama iz Šangaja' Orsona Wellesa i 'Poštar uvijek zvoni dvaput' s Lanom Turner u glavnoj ulozi. To su za mene najbolji predstavnici žanra iz sredine prošlog stoljeća, a od novijih cijenim i uratke Davida Lyncha, čiji ću 'Mulholland Drive' opet odgledati na Noir Festivalu. No intimno me najviše privlače 'crnjaci' s Humphreyem Bogartom te 'Sunset Boulevard' i ostali snimani po lokacijama u Los Angelesu, gdje sam dugo živjela', ispričala nam je Sanja Duggan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više