WELLA FASHION WEEK

Striptiz mistera Hrvatske i bućkuriš u izvedbama

29.11.2008 u 20:47

Bionic
Reading

Treću večer Fashion Weeka obilježio je striptiz mistera Dine Bubičića, tone i tone loših materijala i izvedbi i odlična kolekcija Michelle Lowe Holder

Krenimo redom. Večer je otvorio gost iz Francuske Eymeric Francois koji je prikazao izrazito seksipilnu kolekciju u crno-crvenom tonu. 'Drakuline mlade' šetale su haljinama uskih korzeta, stisnutih vezica kombiniranih s čipkom i bogato vezenim detaljima. Radi se o kolekciji u koju je ove večeri uloženo najviše truda, stilski je povezana i napravljena kvalitetno do samih detalja.

Izraelac Michal Negrin za glavni motiv kolekcije odabrao je bogatstvo uzoraka, no 'šećer' je uslijedio tek na kraju. Horor večeri priuštili su nam manekenka i maneken u vjenčanici i odijelu koji su zatvorili reviju striptizom. Sama vjenčanica imala je motiv bajkovitih haljina Christiana Lacroixa, no činilo se da joj nije mjesto u toj kolekciji. Na koncu je odjeća ostala beživotno ležati na pisti, što je dizajnerica nakon defilea uredno pokupila.

Iako su se predstavile dva puta u tjedan dana, djevojkama iz MU:N-a nema se što prigovoriti. Radni elan je očito na vrhuncu, a najbolji dio kolekcije svakako su bile haljine od tankog pletiva, uske i ravne, koje su u gornjem dijelu izrađene od zanimljivo nabrane svile. Nažalost, kraj je pokvario cjelokupni dojam. Naime, minisuknja s koje su visjeli mobilni telefoni bila je i više no neumjesna.

Uslijedila je i najbolja kolekcija Fashion Weeka Zagreb dosad. Dizajnerica Michelle Lowe Holder igrala se zatvaračima u području struka oponašajući remenje. Prikazala je zanimljivo razrađene košulje posebno u ovratnicima i rukavima, kratke crne hlačice šireg kroja s zavrnutim donjim dijelom. Na kraju defilea dizajnerica se naklonila ne izlazeći na pistu, puštajući da njeni modeli govore umjesto nje.

Christophe Guillarme još je jedno francusko ime čija je revija započela obećavajuće, sa ženstvenim duboko dekoltiranim haljinama od sjajnog materijala, ali zatim su uslijedile pletene vestice i haljine, pa plisirane lepršave svilene haljine, onda haljina leopard uzorka… Također, svaka je manekenka prošetala u drugom modelu cipela, što se u povezanoj kolekciji ne smije dogoditi.

Nina Šklempe na pistu je poslala modele koji nisu bili prilagođeni manekenkama, kao da za fitting nikada nije čula. Reviju je otvorila haljina sa zebrinim prugama, nastavila mini haljinama, pa raskošnim haljinama bogatima materijalom u donjem dijelu i u konačnici sado-mazo haljinama. Pa tko voli, nek' izvoli, ima za sve ukuse.

Uslijedila je kolekcija Marine Prevolšek koja je predstavila kolekciju opuštenih, ležernih krojeva haljina s volanima, kombinezona s hlačama i balonera. Iako je i Marina s uzorcima pomalo znala odlutati, pokazala je sasvim nosivu, komercijalnu kolekciju, a posebno su nam se svidjeli baloneri tričetvrt rukava u boji starog zlata, koje Marina oživljava dobrim krojevima i detaljima poput vezanih mašni stegnutih ispod lakta ili u struku.

Večer je zatvorila maratonska revija Maroni, a dizajnerica koja stoji iza ovog imena svakako bi se trebala držati sportskih krojeva i modela, jer je to jedino što je bilo uistinu dobro na ovoj reviji. Kratke prugaste hlačice uz prljavo ružičastu nešto širu majicu koja krojem podsjeća na potkošulju bile su pravi dragulji nimalo upečatljive kolekcije.