NEVEN CIGANOVIĆ

Modnu scenu poharala nova modna pošast

15.04.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Na prošlotjednom regionalnom Cro a porteru našem blogeru Nevenu Ciganoviću nije promaknulo da se na modnu scenu obrušila nova modna pošast

Prošloga vikenda održao se drugi dio Cro a portera pod imenom 'Region', u kojem su se domaćim modnim sladokuscima predstavili gosti iz susjednih zemalja – Slovenije i Srbije. S obzirom na to da je unazad nekoliko mjeseci ponovno postalo popularno širenje bratstva i jedinstva, uopće ne čudi da je takav trend zahvatio i modnu industriju, koja se ovaj put tek koncentrirala na braću Srbe i Slovence, a ostali, poput Bosanaca, Makedonaca i Crnogoraca, očito se svojim modnim senzibilitetom još ne uklapaju u naše 'europske' standarde.

Ova 'regionalna' cro-a-porterovska večer bitno se razlikovala od prošlotjednog uobičajenog predstavljanja domaćih kolekcija i prema tome što se na njoj nije pojavio nitko od hrvatskih celebrity modnih posvuduša koje inače ovakva zbivanja koriste i za samopromociju, ali je zato do izražaja došla nova modna pošast od kojih po novom strepe i organizatori, ali i sami dizajneri - 'modni blogeri'. O kakvoj je to vrsti riječ, pročitajte u novom postu bloga Plastika Fantastika.