Moda i ljepota CRO-A- PORTER

Začarani Pavlinovom šumskom bajkom

Druga večer Cro-A -Portera prošla je bez razvikanih dizajnerskih imena, poznatih lica i što je najgore, bez boja. Iznimka koja je spasila večer, ali i sve ostale gurnula u drugi, ako ne i treći plan bio je Boris Pavlin, koji je svojom modnom bajkom ponovno svih ostavio bez daha

Borisu Pavlinu je još jednom pošlo za rukom izvesti modnu čaroliju koja zrači elegancijom, glamurom i ženstvenošću. Iako je i u ovoj kolekciji ostao dosljedan svom provjerenom modnom rukopisu publika je njegovu reviju pratila s potpunom predanošću i oduševljenjem.

Ipak, u pitanju je ekskluzivno događanje jer poznati dizajner svoje skupocjene haljine ne posuđuje niti najvećim zvijezdama pa teško da ćemo ih ikad više imati priliku negdje vidjeti.

Raskoš Pavlinovih haljina u potpunosti je odudarala od ostalih revija druge večeri Cro-A-Portera, a točke podudaranja, doduše minimalne, mogle su se nazrijeti eventualno u kolekciji dvojca Fjaba koje su retro krojeve i zemljane tonove osvježile šljokičastim vezom, krznom i prepoznatljivim korzetima Sin Factoryja, što je zajedno s kožnim nakitom zaokružilo kolekciju i dalo joj futurističku dimenziju.

Marina Design predstavila je pomalo postapokaliptičnu kolekciju u kojoj su dominirajući pastelni tonovi i boja pijeska u prvi plan izbacili solidne konstrukcije futurističkih korzeta i topova s visokim kragnama.

Nešto slično samo u crnoj varijantni i znatno oblijih linija predstavila je i Ogi Antunac, koja je ovog puta odlučila dekonstruirati legendarnu 'spitfajericu' i to vrlo uspješno.

MadameDemode najavila je kolekciju inspiriranu Indijom, no ono što smo vidjeli više je podsjećalo na Kinu. Pa tako ne samo da su izostale žarke boje već i ženstvenost. Iako se radi o prozračnim i udobnim kreacijama, teško da itko u njima može izgledati privlačno.

Solidno krojenu sivo-bijelu mušku kolekciju predstavio je Tomislav Bahorić, no više od odjeće utisak su ostavili posijedjeli manekeni, koji su se vukli po pisti poput duševnih bolesnika ili žrtava nuklearne katastrofe. Andreja Bistričić potražila je inspiraciju u punku i etnu, a rezultat je prkosna crno-bijela kolekcija s previše detalja, koji su je dodatno učinili nedorečenom pa je nije spasio ni Djuvedjev nakit, kao ni efektne torbe Mice Torbice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više