SASTAVITE ŠOPING LISTU

'Must have' komadi za proljeće i ljeto 2011.

07.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Tek što smo ormare napunili zimskom odjećom s rasprodaja koje su nas mamile u dućane zadnjih nekoliko tjedana, vrijeme je za osmišljavanje garderobe za predstojeću sezonu koja će nas pratiti u toplijem dijelu godine

Dok većina još uvijek razmišlja samo o debelim slojevima tople odjeće potrebne da se što bezbolnije prebrodi zima, poklonici mode već naveliko istražuju trendove za iduće proljeće, ali i ljeto ne bi li se na vrijeme pripremili za nadolazeće dane. Sudeći po viđenom na revijama koje su još prošle jeseni najavile modu za sezonu proljeće/ljeto 2011, predstoji nam povratak sedamdesetih, ali i ludih šezdesetih uz dodatni začin punka. Maksi haljine, klompe i šareni printovi vraćaju se na velika vrata, baš kao i midi suknje, cipele i sandale potplata koji imitira drvo, topići koji se vežu oko vrata i ultra ženstveni šeširi široka meka oboda koji diskretno zaklanja lice od znatiželjnih pogleda.

Pred nama je proljeće i ljeto prepuno živih boja i uzoraka, ali i lepršavih retro krojeva koje ćemo uživati nositi kako u gradu, tako i na plaži.

Volani – haljine maksi dužine, baš kao i kratke minice, ukrašene su bogatim lepršavim volanima.

Jarke boje – kobaltno plava, travnato zelena, ljubičasta i limun žuta obavezne su boje za iduću sezonu. Po mogućnosti kombinirajte barem dvije odjednom, neka se 'tuku' međusobno.

Cvjetni uzorak – sedamdesete vole cvijeće, bez obzira na to je li riječ o sitnom poljskom cvijeću ili egzotičnom tropskom vrtu.

Trapezice – hlače koje su obilježile modu sedamdesetih svakako su trapezice. Ponovo će biti s nama već za koji mjesec.

Široke nogaviceskinny traperice i ostale hlače možete pospremiti daleko na dno ormara, trapezice i hlače širokih nogavice obavezne su iduće sezone.

Maksi suknje – prošlo ljeto bilo je u znaku maksi haljina, no ove ljetne sezone njihovo će mjesto zauzeti lepršave maksi suknje.

Bijelo – nezaobilazna boja svakog ljeta je bijela, ni ova sezona neće biti iznimka, ovaj put s pomalo vintage štihom.

Kombinezoni – taman kad ste pomislili da smo ih se napokon riješili, kombinezoni su se vratili. Osobito su poželjni u varijanti prikladnoj za večernji izlazak.

Klompe – klompe su sedamdesetih bile na vrhuncu obožavanja, iduće ljeto ponovo je njihovo vrijeme.

Šeširi široka oboda – veliki šeširi u hipi stilu za savršeno zaokružene sedamdesete.

Velike sunčane naočale – nezaobilazni modni dodatak bit će i predimenzionirane sunčane naočale kakve su nosile naše mame.

Glomazan nakit – bit će vam potreban da 'podignete' svoje krpice. Mora biti uočljiv, po mogućnosti u etno stilu. Imitacija slonovače, zlata i dragog kamenja poželjne su.