MILANO FASHION WEEK

Seksipilna žena u minici i vojničkom kaputu

28.02.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Kako izgleda žena u vojničkoj čizmi, kako izgleda kad ide u lov, u što se pretvori kad se otkači na partyju i kako sve to izgladi kad izađe kao dama na ulicu, na milanskom su Tjednu mode pokazali Versace, Jil Sander, Emilio Pucci, Versus i Moschino

Po zlatnim gumbima, epoletama i dvostrukom kopčanju strogih vojničkih kaputa koji se nose na suknjice te koktel haljinama po kojima se penju stilizirani tulipani pamtit ćemo kolekciju jesen/zima 2011/12, koju je za milanski Tjedan mode pripremila modna kuća Versace.

Strogim linijama kreacija, koje idu visoko uz vrat, uz obavezne zlatne gumbe na ovratniku i na bokovima te strogim izrezima koji otkrivaju bedra, stvoren je dojam strahopoštovanja prema pripadnici ljepšeg spola koja odiše samopouzdanjem.

Hit će zasigurno postati i kožne poluvisoke čizmice na visoku petu otvorenih prstiju.

Poželite li odjenuti londonsku telefonsku govornicu, obratite se modnoj kući Moschino. Otkrit ćete otkačene haljinice, pelerine, bundice s krznom i puno kariranih uzoraka. Vrlo mladenačka kolekcija s podosta motiva iz glavnih gradova svijeta, podosta čipke, mašnica, cvjetnih motiva te kože.

Christopher Kane oduševio je ispred modne kuće Versus kombinirajući ubojite materijale: tanke i prozirne te kožu u crnoj boji. Zamislite i kaput-haljinicu od crne i svjetlucave kože. Ili pak strogo žensko odijelo čiji je sako izrezan u struku, a umetak podsjeća na korzet? Vrlo, vrlo seksi kolekcija.

Lovci, Tirol i kraljica Sissi na način na koji ih vidimo u basnama braće Grimm kao da su lutali mračnim šumama i vjetrovitim zamcima te došli na milansku pistu u režiji Emilija Puccija. Puno baršuna, krzna, baroknih vezova, merino vune...

Dizajner Raf Simons je za Jil Sander poslao na pistu predimenzionirane kapute i haljine u duhu minimalizma i vrlo nosive. Puloveri, kao i prsluci, pleteni su, uski, poput onih koji su nošeni u sedamdesetima uz hlače klasičnog kroja. Igra volumenom nije dopuštala mnoštvo boja pa prevladava crna, uz bljesak boje ciklame, nebeskoplave te boje senfa.