PIKANTERIJE IZ BRITANIJE

London iznenadili pankeri koji vole šljokice

23.02.2011 u 11:46

Bionic
Reading

Čak i ako vas ne zanima kako izgleda odjeća Margaret Tacher pomaknuta u punk sferu, vrijedi pogledati otkačenu reviju kojom je Asish zatvorio Tjedan mode u Londonu, na kojem su najveći svjetski dizajneri prikazali kolekcije za jesen/zimu 2011/12.

Najfiniji pleteni puloveri kod Asisha imaju pokoju manu (ako ćemo rupe, nedostatak pola rukava i kao od moljaca izjedene rubove uopće smatrati nedostatkom). Karirane hlače ispresijecane su rastvorenim patentnim zatvaračima, a ako želite glumiti totalnog osobenjaka, Asish sugerira sljedeću kariranu kombinaciju: desna nogavica u žuto-crnom, a lijeva u plavo-crnom spletu boja.

'In' će biti i prugice te ionako sveprisutna britanska zastava na hlačama i majicama, ponekad načinjena od svjetlucavih šljokica. Motiv ljudskih kostiju proteže se po kreacijama 'od glave do pete'. Asishova djevojka će i uz karirane kompletiće suknja-sako, krojene tako da oku ugodno prate siluetu, obući rastrganu pletenu majičicu da ne bi izgledala previše čedno.

'Osobito sam ponosan na pletiva. Sve je počelo dok sam gledao sliku Margaret Thatcher koja me navela da mislim na punk, 'polirani' punk', izjavio je Asish. Svakako pogledajte reviju, pa tko voli, nek' izvoli, ideje su nepresušne.

Drugu stranu priče, onu elegantnu, pokazala je posljednjeg dana ovosezonskih londonskih dana mode Roksanda Ilinčić. Haljine na preklop, baš kao i suknjice od gornjeg dijela odvojene mekanim remenom koji se sa strane veže u čvor, malo plemenskog štiha, decentni šeširi, mnoštvo nabora na dugim svilenim haljinama i crveno krzno - osnovne su odlike njezine kolekcije.

Dizajnerica iz Beograda sa 12-godišnjom adresom u Londonu prigrlila je hit boje u vidu indigoplave i one crvenog vina, uz bakrenu. 'Učiniti ženu čarobnom' rezime je kojim su modni kritičari opisali tu Roksandinu reviju.