MILANO FASHION WEEK

Armani vratio optimizam na modne piste

27.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Giorgio Armani svojom novom kolekcijom za sezonu jesen/zima 2009/2010. na Milanskom tjednu mode pokazao je da ni dalje ne gubi optimizam usprkos teškim vremenima

Nakon što su se prve večeri Milanskog tjedna mode vrlo uspješno predstavili mladi dizajneri, na red su došla velika imena talijanske mode.

Giorgio Armani pokazao je za početak svoju mlađu liniju, Emporio Armani. Svojom razigranom i lepršavom revijom potvrdio je da se je protiv krize najbolje boriti modom. Što je kriza dublja, suknje su kraće, pokazao je Armani. Njegove manekenke bile su odjevene u kratke zavodljive suknjice, večernje vruće hlačice i seksi lepršave haljinice upotpunjene dokoljenkama i visokim čarapama koje se nose na vrtoglave čizmce i štikle.

Armani je objasnio da je svoju kolekciju Emporio dizajnirao kako bi pokazao snagu i optimizam te da mu ni u ova krizna vremena ne nedostaje kreativnosti i energije.

Petak je rezerviran za revije D&G, Burberry i Jil Sander te za Armanijevu luksuzniju liniju Giorgio Armani.

Za vikend su najavljene revije nekih od najvećih imena talijanske i svjetske mode. Među njima su Bottega Veneta, Gucci, Marni i Prada.

U ponedjeljak će svoje kolekcije prikazati DSquared, Maxmara, Dolce & Gabbana, Fendi i Versace. Modele modne kuće Versace upotpunit će modni detalji koje potpisuje Britanac Christopher Kane. Još jedan Britanac, Jonathan Saunders, predstavit će svoju drugu kolekciju za modnu kuću Pollini.