ZLATNA PRAVILA

Kako se odjenuti da biste izgledali mršavije

04.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Bilo da se spremate za izlazak, za poslovni sastanak ili samo kavu, želite izgledati dobro i osjećati se samopouzdano. Dobar outfit prikrit će vaše sitne nedostatke i učiniti vas vizualno vitkijima, a samim tim dat će vam dodatnu dozu samopouzdanja i seksipila. Pažljivim odabirom odjeće možete izgledati mršavije, a mi vam donosimo trikove u odijevanju koji će vam pomoći u tome

Neke male tajne odijevanja neće vas pretvoriti u mršavicu koja nosi broj 36, a ne 46, no to vam sigurno nije ni cilj.

Evo kako izvući najbolje od sebe i izgledati vitkije i elegantnije:

Kupujte odjeću odgovarajuće veličine

Bilo da nosite broj 36 ili 46, ako kupite pogrešnu veličinu, izgledat ćete krupniji nego što jeste. Preuska pak odjeća naglasit će sve izdajničke naslage na bedrima, stražnjici i trbuhu.

Birajte odjeću kojom ćete prikriti nedostatke

Imate trbuščić i želite ga prikriti? Zaboravite na uske veste i prigrlite tunike. Umjesto minisuknji, široke bokove prikrijte fancy balonerom dužine do iznad koljena. Ukoliko posegnete za baggy, širokom odjećom, mogli biste pogriješiti i izgledati još krupnije.

Visoke pete izdužit će figuru i učiniti vas vitkijima
Nosite odgovarajuće donje rublje
Tange su dobre ukoliko nemate viška na strateškim mjestima. No ako želite izgledati mršavije, birajte rublje poput push up gaćica, grudnjaka i steznika koji čine tanjim vaš struk. Dobar grudnjak također će učiniti čuda za vašu figuru.

Naglasite svoje dobre strane
Ukoliko imate lijepo lice i dugačak vrat, a malo šire bokove, naglasak u odijevanju svakako će biti na gornjem dijelu. Vrat ukrasite velikom upadljivom ogrlicom ili nekim lijepim šalom. Ukoliko imate lijepo oblikovane ruke, nosite topiće i naglasite upravo njih.

Pazite na držanje
Stojte uspravno, uvucite trbuh i zabacite ramena. Pogledajte se u ogledalo i provjerite svoje držanje te se ispravite ako ste pogrbljeni. To je izrazito važno, jer loše držanje, osim što će vam dodati kilograme, učinit će da izgledate nezgrapno.

Nosite više crnog
Crna odjeća svakog čini mršavijim i vitkijim. Crno se lako kombinira s drugim dodacima, poput zgodnog sata, modernog pojasa ili trendi pašmine.

Izbacite vertikalne pruge
Unatoč uvjerenju da vertikalne pruge izdužuju, to nije istina. One samo naglašavaju krivine i viškove koji su se uhvatili na strateškim mjestima.

Odijevajte se tako da budete vjerni sebi
Ako se nekome ne sviđate, u devet od deset slučajeva to je zato jer niste njegov tip, a ne zato što ste punašniji.

Pokažite vrat

Ako vam vrat izgleda duži, i cijela figura izgledat će vitkija. Nosite V izrez te nisko rezane bluze i to će vam pomoći da izgledate elegantnije.

Izbjegavajte svijetle boje
Svijetle boje učinit će vas širima i krupnijima. Osim toga, u njima se ističete i privlačite poglede. No to ne znači da ih morate potpuno izbaciti iz garderobe. Nosite tamnije boje na mjestima koja želite prikriti, a svjetlijima naglasite svoje atribute.

Nosite visoke pete
Visoke pete vizualno će vas izdužiti i automatski učiniti da izgledate mršavije nego što jeste - izdužit će noge, vizualno podići stražnjicu, natjerati da se držite uspravno i samim time izgledat ćete vitkije.