IMAMO NOVI MODNI UZOR

Tko je svrgnuo Lady Gagu s modnog trona?

09.02.2011 u 15:53

Bionic
Reading

Tolike je modne ludosti već počinila Lady Gaga da nas je previše navikla na ekstravaganciju. I evo što joj se dogodilo: njezina je moda lanjski snijeg, a u velikom stilu ispred nje nastupa elegantna buduća britanska princeza Kate Middleton. Evo što nas je uputilo na tu tvrdnju

Lady Gaga
Kate Middleton i princ William

Global Language Monitor, tvrtka koja prati i analizira korištenje određenih riječi širom svijeta na internetu i u časopisima, upravo je objavila svoju godišnju listu 'Top modne poštapalice', pri čemu su u obzir uzeli najčešće upotrebljavane pojmove vezane uz modnu scenu.

Neka vas ne čudi, modoljpci su najčešće ukucavali 'Kate Middleton', koja je očigledno postala novi modni uzor na kugli zemaljskoj. Otkako se zaručila za princa Williama u studenom prošle godine, zavladala je još već pomama za njom i njezinim kreacijama. Nakon što se na dan objave zaruka pojavila na TV-u u Issinoj plavoj haljini, sve su kopije haljine munjevito nestale s polica dućana.

Cijeli svijet čeka vjenčanje 29. travnja, zbog vjenčanice, naravno. Britanski modni kritičari njezin stil hvale kao klasičan, ženstven, a u fokusu su osobito njezine haljine koje prate liniju tijela, lepršavo su mladenačke, a opet dovoljno čedne za buduću princezu.

Prošle je godine najtraženiji modni pojam bio 'Lady Gaga', ali čini se da su se zaljubljenici u modu, barem nakratko, zasitili njezina izričaja. Ipak, 'Lady Gaga' ostaje na drugom mjestu modnih pojmova, a na trećem je mjestu riječ 'prozirno'.