MODNI IMPERATIVI

Abeceda trendova za 2011.

13.01.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Modni trendovi koje nam donosi 2011. godina protežu se od funky blještavila do otisaka na majicama i suknji u stilu Miss Marple

Haljine su inspirativne, a modni dodaci raskošni i bogati. Pogledajte nadolazeće trendove prije nego stignu u dućane i budite prvi u svojem društvu.

A za Alexandera McQueena Na proljeće nas čeka spektakularna retrospektivna izložba ostavštine preminulog dizajnera Alexandera McQueena. U Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku bit će izložene neke od najboljih kreacija koje je dizajner stvarao od početka studija pa sve do smrti u veljači 2010.

B za bijelo
Bila od pamuka, krpe ili nekog drugog materijala, mala bijela haljina bit će najudobniji odjevni predmet ovog ljeta, u kojem vam nikad neće biti pretoplo.


C za cinober U borbu protiv plave boje koja definira iduću sezonu kreće cinober, intenzivna crveno-narančasta boja koju možemo vidjeti u kolekcijama Lanvina i Calvina Kleina.

D je za disco Ludilo 70-ih vraća nam se na proljeće. Marc Jacobs, Etro i Emilio Pucci samo su neki od dizajnerskih brendova koji su na revijama za proljeće i ljeto 2011. predstavili retro maksi haljine, široke palazzo hlače koje nam stižu ravno iz studija 54.

E za eleganciju Uvijek poželjna! I uvijek u modi. Nepogrešiva.

F za fluorescentno odnosno neon. Fluorescentni look koji za ovo proljeće savjetuju Miu Miu, Jil Sander i Christopher Kane možete kopirati dodajući svom outfitu neonski obojenu torbicu ili mali remen.

G je za Gardening Chic Želite li imati torbu Dolce & Gabbana za pribor u povrtnjaku kao dio svog modnog arsenala za 2011? Vjerojatno ne, ali talijanski duo je sigurno na tragu nečemu sa svojom duhovitom, hortikulturom inspiriranom kolekcijom. Ovo proljeće je pravo vrijeme za zelenjavu.

H za hot pink Ove sezone usudite se odjenuti sve nijanse pinki boje, od ružičaste pa sve do ljubičaste. Zaogrnite se bojama ili pak samo detaljem poput Max Marinog pinki remena. Vruće pink usne pak imperativ su Jill Sander i Diane von Furstenberg.

I za iPad covers Dizajneri od Azzedine Alaia do Diane von Furstenberg smislili su jedinstven način kako da zaštite iPad. Obožavamo Smythsonovu najnoviju verziju koja dolazi u crvenoj, tamnoružičastoj i boji hibiskusa.

Povratak u prošlost
J za Joan Jett Crna olovka za oči. Crna motoristička kožna jakna. Rock 'n' roll T-shirt. Da. Da. Da. Gotički rock gitaristice Joan Jett vrijedi kopirati. Inspiraciju u njezinom modnom izričaju pronašao je Jean-Paul Gaultier i Marios Schwab.

K za kaki Potpuna suprotnost svim bojama? Paleta nježne prirodne kaki boje od boje pijeska do zavodljive nudističke je hit. Pokušajte tamnijim nijansama dodati malo kontrasta s prirodno obojenim kožnim dodacima ili Gap kaki dolčevita jaknom.

L za lounge U prekrasnom novom izboru od Chinti & Parkera potražite haljine, džempere i ogrtače od neodoljivog kašmira.

M za mini Morate ozbiljno pregledati sadržaj svoje torbice jer najslađi mali rokovnici i torbice za šminku iz Chloea, Sportmaxa i Miu Miua dolaze u minijaturnim veličinama.

N za nabore Duge haljine s naborima od padobranske svile daju poseban naglasak najmodnijem filmu u novoj godini. Radi se o filmu 'Crni labud' Darrena Aronofskog u kojem Natalie Portman glumi primabalerinu obučenu u kostime s potpisom Rodartea.

O za orijentalno Kimono rukavi, printovi s kineskim motivima pojavljuju se na raznim odjevnim predmetima proljetnih kolekcija. Izbjegnite kič i odaberite suptilne orijentalne detalje poput svilenog obija, koji možete sami izraditi tako da omotate bogato obojenu protkanu svilu oko pasa.

P za plavo i pruge Odjeću obojenu indigo plavom pa sve do boje mora bit će poželjno imati ovog proljeća i ljeta u svom ormaru. Bit će to svakako najkulerskija boja koju možete imati. Osobito je poželjna boja i haljina koju je buduća princeza Middleton imala na zarukama. Issa u svojoj novoj kolekciji ima asimetričnu verziju iste haljine.

R za Relaxed Glamour i ravne cipele Veselite se u šik i laganom večernjem izgledu za proljetne partije koji mogu činiti pulover od kašmira sa šljokičastim hlačama Michaela Korsa, bijela majica u kombinaciji s bogato obojenom suknjom Jill Sander ili majica dugačkih rukava s dugačkom suknjom koju je predstavio Olivier Theysken u briljantnoj novoj kolekciji rađenoj za Theory. Posljednji šik su i ravne udobne cipele za noćni provod. Nude ih Valentino i Pedro Garcia.

Plava haljina s potpisom Lanvin
S za suknju dužine do lista Suknje će u novoj sezoni asocirati na Miss Marple. Dužinu do sredine lista dizajneri su upotpunili visokim petama te glatkim materijalima.

Š za šljokičasto Pod ruku s maksi haljinama u stilu 70-ih svakako ide i blještavi, šljokičasti jeans. Dodajte glamur svojim krpicama šljokičastim i svjetlucavim materijalima kakve se može vidjeti na Lanvinovim večernjim cipelama, mini torbici  Miu Miu i marami za glavu Studija 54.

T za trendi 2011. Trendovi ljepote u 2011. uključuju Lorealov quick fix serum za volumen kose, smokey eyes u stilu sedamdesetih i žarko crvene usne. Drugi su se pak dizajneri odlučili za čisto lice i jednostavne frizure.

U za Ultrasuede i usne Doradite svoj Studio 54 izgled gledajući Ultrasuede, dokumentarac Whitney Smith o Halstonu – čovjeku koji je definirao dekadentni glamur sedamdesetih. Napućite usne uz vrući pink, kako su to predstavili Jill Sander i Diane von Furstenberg. Isprobajte Rouge Pur Couture Rose Dahlia iz YSL-a ili Girl About Town iz MAC-a.

Y za Yves Saint Laurent Modni utjecaj legendarnog dizajnera nalazimo u svim proljetnim kolekcijama, od bluza i majica s kraja sedamdesetih do nevjerojatne palete boja koje uključuju šokantne kombinacije ljubičaste i grimizne, ili narančaste i tamno ružičaste.

Z za zavodljivu frizuru Da biste frizuru doveli u raskošno stanje za rascvali proljetni look, koristite novi Lorealov profesionalni tretman Fiberceutic – koji su već mnogi proglasili botoksom za kosu, za bujne uvojke, glatku i sjajnu kosu.