MODA ZA SKIJALIŠTA

Šik i na snježnim padinama

04.01.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Zimsko sivilo, snijeg i hladnoća nisu razlog da se zaboravi na modu i šarenilo, osobito ako imate priliku otići na skijanje. Skijanje je, nakon blještavih blagdanskih proslava, ponovo prava prilika da pokažete svoje modno umijeće i budete zapaženi

Odlazak na skijanje ne znači samo pakiranje sportske opreme potrebne za adrenalinske izazove, već podrazumijeva i odjeću, pa čak i kupaće kostime za wellness koji su potrebni za vrijeme koje vam ostaje nakon što se s bijelih padina vratite na toplo uz šalicu čaja.

Skijaške staze posljednjih se godina sve više pretvaraju u modne piste. Modno osviještenim skijašima brojne modne marke nude cijeli spektar skijaške i snowboarderske opreme u kojoj će i na snijegu izgledati trendi. Sportska oprema više nije bezlična i nezanimljiva, već se sada, osim na njenu kvalitetu i zadovoljavanje zahtjevnih zimskih uvjeta na snijegu, puno polaže i na njen izgled. Svoja skijaška odijela nude i najprestižnije modne marke poput Chanela, Prade ili Guccija, baš kao i specijalizirane sportske marke koje nude kolekcije privlačne i modnim znalcima.

Jednako kao i skijaško odijelo, skije i pancerice koje ćete nositi na snježne piste, važna je oprema za popodnevna i večernja uživanja u društvu skijaša. Après ski moda sastavni je dio kolekcija brojnih modnih marki. D&G tako je za ovu sezonu predvidio alpsku ekstravaganciju začinjenu retro printovima snježnih pahuljica, Chanel osim čupavih jeti buca od umjetnog krzna nudi čak i cijela krznena odijela, a Ralph Lauren udobnu skijašku odjeću i pleteninu nordijskog uzorka.

Ako već nemate novca za skupe marke, trendi odjeću za skijanje pronaći ćete i kod jeftinijih modnih marki. Svatko može pronaći nešto za sebe da bi zabljesnuo na snježnoj bjelini, ali i uz toplu vatricu u kaminu i kuhano vino.