PONEŠTO ZA SVAKOGA

50 savršenih haljina hrvatskih dizajnera

24.12.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Nakon što smo predstavili ponudu konfekcijskih dućana u metropoli, vrijeme je da vidimo i što nude najpoznatiji i najtraženiji hrvatski dizajneri

Kraj je desetljeća, ulazimo u novu dekadu i treba zablistati kao u pjesmi Princea 'Party like it s 1999', posebice ako ste propustili veliki doček Nove godine 2000, vrijeme je da sve to nadoknadite ove godine.

Bez obzira na to jeste li se odlučili za izgled Biance Jagger u Studiju 54 ili za izgled grčke boginje, naši dizajneri priredili su pomalo od svega te se može pronaći ponešto za svačiji ukus.

Ove jeseni Ivan Alduk u središtu je modnog zanimanja, a prigrlile su ga gotovo sve hrvatske zvijezde. Kako ih ne bi ostavio nezbrinute za predstojeće blagdane, Alduk je dizajnirao i posebnu blagdansku kolekciju u kojoj, naravno, najviše ima sjaja i šljokica, ali i baršuna i svile.

Odlučite li se prigrliti svoj unutarnji glamur s čipkom i svilom, svakako se odlučite za jednu od haljina iz Lukine ovogodišnje kolekcije koja obiluje upravo tim materijalima, ali ćete naći i haljine poput onih u popularnoj seriji 'Dinastija' u kojima ćete biti kraljica svake zabave.

Za malo otkačenije pripadnice ljepšeg spola dobro će doći malo miješanje trendova, pa tako svoje svilene haljinice možete pomiješati s nekom military jaknom ili nekim kožnim dodatkom, za što će vam možda najbolje poslužiti haljine iz modne kuće ELFS ili Envy room.

Ove godine u punom mahu se vraća minimalizam, a i jednostavnost često zna biti najbolja kombinacija, stoga je zgodno odlučiti se za neke jednostavnije haljine, poput duge crne ili crvene. Ako ste pobornica minimalizma, svakako ćete se zadovoljiti izborom haljina Aleksandre Dojčinović ili Amarie

Nova godina podnosi razne stilske izlete, pa nije naodmet možda malo eksperimentirati s perjem ili nekim drugim sličnim detaljima. Dizajner Ivica Skoko za novogodišnju noć dizajnirao je haljine s perjem, štrasom i drugim ukrasima, dok se dizajnerica modnog branda Hippy Garden Đurđica Vorkapić poigrala povezivanjem nespojivog te je tako spojila lance sa svilom i tako grčkim boginjama dala oštrinu punka.

Moramo priznati da hrvatski dizajneri nisu za svačiji džep, budući da su najjeftinije haljine oko 1.000 kuna, ali tu su božićni popusti i kupnja na rate, pa će zaljubljenici u domaći modni potpis zasigurno pronaći ponešto za sebe.