MODNA POSLASTICA U ZAGREBU

Izložba arhivskih modela iz haute couture kolekcije Artisanal

07.12.2010 u 16:48

Bionic
Reading

Kultna avangardna modna kuća Maison Martin Margiela izložit će u koncept butiku Maria Zagreb dio svojih arhivskih modela iz haute couture kolekcije Artisanal

Jedanaest ručno izrađenih modela Artisanal koje ćete imati priliku vidjeti na zagrebačkoj izložbi od 9. prosinca 2010. do 9. siječnja 2011. stvoreni su unutar sjedišta Maison Martin Margiele u pariškom 11. arondismanu.

Od samog osnutka 1989. godine Maison Martin Margiela skupljao je različite komade korištene odjeće i modnih dodataka koji su prikupljeni iz cijelog svijeta, objedinivši ih u jedinstvenu kolekciju nazvanu Artisanal. Od trenutka kada stižu u Maison, ti su komadi tretirani kao posebni objekti kojima se mora udahnuti sasvim novi život dok se u istom trenutku poštuje njihova prošlost. Korištene tehnike reinterpretiranja i dekonstrukcije koja stvara sasvim novi format predstavljaju osnovu kreativnog izražavanja ove avangardne kuće. Na kraju procesa na svaki se komad šivanjem, štampanjem ili utiskivanjem aplicira etiketa s oznakom broja '0' koji označava liniju 'Artisanal'.

Za vrijeme samog otvorenja unutar prostora butika bit će prikazan ekskluzivni film koji ujedinjuje dijelove iz originalnih i nekonvencionalnih prezentacija kolekcija Artisanal kroz godine. Videopremijera i izložba Artisanal predstavljaju jedan od najkompleksnijih kolaža povijesti Margieline couture linije, a samo događanje modnu poslasticu par excellence.