TAJNE LIJEPA LICA

Boje li se poznate Hrvatice starenja?

25.11.2010 u 11:02

Bionic
Reading

Poznate Hrvatice brine se za njegu svoga lica, ali, kažu, u tome ne pretjeruju. Otkrivaju i da se ne boje starenja

Nakon 25. godine života, lice zahtijeva znatno više njege. Naime, nakon 25. počinju se polako javljati prve borice, a i sunce ostavlja puno više traga na nježnoj koži lica. Na tragove vremena i vanjske utjecaje nisu imune ni poznate hrvatske dame. Ipak, većina ih tvrdi da ne pretjeruje s tretmanima te da se ne boje starenja.

Dvadesetdevetogodišnju voditeljicu Nevenu Rendeli pomalo plaše tridesete godine koje su joj sve bliže. 'Baš sad u 29. godini sam počela razmišljati o borama. Puno radim i puno se umaram, a to, naravno, sve ostavlja traga. Čak i smijeh ostavlja one bore smijalice. Morala bih sada malo više poraditi na svemu tome', kaže Nevena. Otkriva da se ne boji starenja te da o tome uopće ne razmišlja. 'Star si koliko se osjećaš starim. Nastojim redovito čistiti lice, nikada ne idem spavati a da nisam skinula šminku. Iskreno, nekoristim ni puno preparata', ističe ta lijepa voditeljica.

Ni Fani se ne boji starenja

Starenje ne zabrinjava ni novinarku Fani Stipković: 'Bore su znakovi da si živio i kad se pogledaš u ogledalo prisjetiš se kako je koja bora nastala – od brige ili sreće. Što je žena starija, postaje i zrelija, a to zna biti itekako privlačno. Danas se dobna granica pomaknula pa žene sve dulje izgledaju dobro.' Fani se brine za izgled svoga lica, a oko sebe je okupila tim ljudi kojima je zadatak osigurati to da njezina ljepota i zdravlje što dulje potraju. 'Redovito idem na wellness, u teretanu i zdravo živim. Stvarno njegujem zdrav način života', ponosno ističe Fani.

Bivša manekenka Kristina Bradač kaže kako na kozmetičke tretmane lica odlazi jednom mjesečno. 'Najviše se njegujem kremama, a najvažnija mi je noćna krema, jer mislim da tijekom spavanja koža najbolje upija', kaže Kristina. Starenja se ne boji, jer misli da žena može biti prekrasna u svakoj životnoj dobi. 'Važno je biti svjestan svojih godina i lijepo ih nositi – i na licu i na tijelu', smatra ta bivša manekenka.

Glumica Marija Borić ističe da se uopće ne boji starenja: 'Mislim da žena s godinama jako puno dobiva samo se treba brinuti za sebe. I bore mogu biti šarmantne.' U brizi za svoje lice ne pretjeruje: 'Koristim dnevnu hidratantnu kremu. Čim se probudim, odmah stavljam kremu, jer lice je izloženo raznim štetnim utjecajima pa ga želim zaštititi.'