Ljepota RIMMEL OBMANUO JAVNOST

Reklama zabranjena zbog lažnih trepavica

  • Autor: tportal.hr
  • 24.11.2010 15:15:58
  • 24.11.2010 14:05:32

TV reklama u kojoj Georgia May Jagger reklamira novu 'revolucionarnu' maskaru koja trepavice čini značajno gušćima i dužima zabranjena je kao lažna

screenshot
Georgia May Jagger
Britanske vlasti zadužene za kontrolu reklama zabranile su novu TV reklamu kojom Rimmel reklamira najnoviji proizvod nazvan '1-2-3 Looks Mascara'. Procijenjeno je da se reklamom obmanjuje javnost te da stvarni učinak ove maskare nije ni približno onakav kakvim ga se prikazuje.

Na reklami je prikazana Georgia May Jagger, kći Micka Jaggera, u profilu. Slike koje se izmjenjuju i glas u pozadini navode gledatelje na krivi zaključak da će maskara trepavice učiniti značajno duljima i gušćima. Trepavice koje su prikazane naočigled su dulje i gušće nego na početnoj slici, no taj je dojam stvoren zahvaljujući umjetnim trepavicama, a ne maskari, iako je u reklami stajala napomena da nisu korištene umjetne trepavice.

Vlasnik Rimmela, Coty UK, objasnio je da im nije bila namjera obmanjivati javnost te da svoje tvrdnje temelje na znanstvenim istraživanjima provedenima tijekom prošle godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više