NEMA SAVRŠENE

Pošast celulita na hrvatskim modnim pistama

13.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Iskusnom fotografskom oku na Quelle Fashion.hr-u nije promakao prizor u kojem se jasno vidi da su i manekenke samo žene od krvi i mesa

Hrvatske modne piste ne bi trebale strahovati od anoreksije! Naime, osim skupih krpica, najčešća tema domaćih modnih događanja upravo je izgled manekenki. Ništa drukčije nije bilo ni na Quelle Fashion.hr-u – iskusno fotografsko oko snimilo je jednu od manekenki te otkrilo da i one boluju od klasičnih ženskih boljki zvanih celulit i narančina kora.

Dok se manekenke svjetskog glasa bore s anoreksijom, naše cure nemaju takvih problema. Dapače, čak je i jedna od najtraženijih domaćih manekenki Alex Grdić priznala da ima celulit i da je to nimalo ne brine.

U svjetskim razmjerima variranja u kilogramima u modnom biznisu često rezultiraju gubitkom posla. Prisjetimo se samo Karoline Kurkove koja je zbog celulita bila izbačena iz kataloga Victoria's Secret. Češka manekenka se, naime, zbog problema sa štitnjačom udebljala nekoliko kilograma, zbog čega su je prozvali predebelom i punom celulita. Kurkova je potom počela gladovati i vježbati kako bi mogla nositi reviju za Victoria’s Secret.