OGLEDALCE, OGLEDALCE...

Titulu Miss svijeta odnijela je Amerikanka

30.10.2010 u 17:07

Bionic
Reading

Najljepšom djevojkom 2010. godine proglašena je 18-godišnja plavuša Alexandria Mills

Izbor za Miss svijeta 2010. počeo je u 20 sati prema lokalnom vremenu (14 sati prema hrvatskom vremenu) u Sanyi u Kini. Najljepšom djevojkom 2010. godine proglašena je 18-godišnja je Amerikanka Alexandria Mills. Prvom je pratiljom proglašena Miss Bocvane Emma Wareus, dok je Miss Venecuele Adriana Vasini proglašena drugom pratiljom, a četvrto i peto mjesto zauzele su ljepotice iz Irske i Kine.

Plavokosa Alexandria na natjecanju je otkrila da želi postati učiteljica ili fotografkinja pejzaža. Također da ne zna ni jedan jezik osim engleskog, ali obožava putovanja (pa će već naučiti!) i opisuje sebe kao pozitivnu, spontanu osobu. Istakla je da je vegetarijanka i ljubiteljica pasa: ima bostonskog terijera i slijepu pudlicu koja ima 13 godina.

Iako je naša predstavnica, 20-godišnja Katarina Banić, bila optimistična i neoptrećena konkurencijom, čini se da takav pristup nije prošao kod žirija. Naime, Triljanka na jučerašnjem natjecanju u gradu Sanyi nije ušla među 25 finalistica. Od izbora za Miss Hrvatske nabacila je nekoliko kilograma pa su joj stoga na kladionicama prognozirali 27. mjesto. Ona se, međutim, nije dala obeshrabriti te je isticala da joj ne smetaju obline, budući da nije manekenka. Ipak, od odlaska u Kinu osobito je pazila na prehranu, što u konačnici nije polučilo značajnije rezultate na izboru svjetskih ljepotica.