SVE ZA LJEPOTU

Žene ispred ogledala provode pet dana godišnje

27.10.2010 u 09:40

Bionic
Reading

Ova vijest zasigurno neće iznenaditi pripadnike muškoga spola koji su već naviknuti na čekanje dok se njihova bolja polovica ispred ogledala dotjeruje, pa makar i nekoliko sati, sve dok svoj izgled ne dotjeraju do savršenstva

Znanstvenici su nakon najnovijeg istraživanja došli do zaključka da žene provode čak pet dana godišnje uređujući se ispred ogledala. Tako žene iz Velike Britanije godišnje potroše toliku količinu ruža da bi bez problema mogle povući liniju od Londona do New Yorka. Osim ruža, za dobar make-up potrebna je i maskara, kojom žene u Velikoj Britaniji naprave godišnji čak 16 milijuna poteza.

Gotovo polovica žena smatra da ne bi mogle izaći iz kuće ne našminkane, a nešto manji dio spreman je srezati i količinu novca za hranu, samo da ima dovoljno za šminku, koju smatraju toliko bitnom da ni recesija nije uspjela smanjiti njezinu kupnju.

Kate James, koja je i intervjuirala žene za ovo istraživanje, tvrdi: 'Posve je nebitno radi li se o nanošenju ruža prije uredske zabave ili nove kreme za tijelo nakon izlaganja suncu, ono što je bitno je to da kozmetika pomaže ženama da se bolje osjećaju u vlastitoj koži.'

Znanstvenici tvrde da su suvremene žene doslovce lude za šminkom, a iako imaju veće prihode nego prije, prvo se dobro informiraju o kvaliteti i cijeni prije kupnje.