'IT' NIJANSE LAKOVA

Trendi boje jeseni na noktima

18.10.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Znate li kako izgleda paradoksalno dobar lak, koji su novi način kreiranja 'francuske manikure' i u kojim će sve nijansama svjetlucati nokti?

Nakon ljetnog kaleidoskopa gotovo fluorescentnih lakova umjetnički direktori kozmetičkih brendova uveli su nas u jesen nešto prigušenijim nijansama, ali ništa manje živahnim i zahvalim za usklađivanje s odjevnim i make-up kombinacijama.

Chanelov Peter Philips 'smućkao' je upečatljivu nijansu koja balansira između tamnoljubičaste i tamnoplave pa se na prvi pogled čini gotovo crnom zbog čega ju je prozvao 'Paradoxal'. Odmah je izazvao oduševljenje beauty ovisnica koje se već drugu godinu spremno prepuštaju njegovom ingenioznom odabiru boja.

U sličnom kolorističkom tonu razmišljali su njegovi kolege iz Njemačke kreiravši za Alessandro inspirativnu jesensku kolekciju metaliziranih i matiranih lakova u čak 10 nijansi koju su prozvali 'Dark Secret'.

Da trend 'francuske manikure' ni izdaleka nije na zalasku, iz sezone u sezonu potvrđuju velika dizajnerska imena koja eksperimentiraju njenim ekspresivnim mogućnostima. Prošlih sezona John Galliano je na Diorovim kolekcijama promovirao tzv. 'obrnuti French'. Nokti modela bili su dvobojni, baš kako to nalažu pravila francuske manikure, ali za razliku od klasičnog 'Frencha', kod njih su mliječnobijelim lakom bili naglašeni polumjeseci uz korijen nokta, a ne vrhovi, koji su kod Diora znali biti napadno 'zašiljeni'.

Ove sezone YSL je otišao korak dalje u svojoj reinterpretaciji francuske manikure lansiravši po dvije nijanse lakova za svoje 'couture lookove'. Iza YSL-ove francuske manikure stoji ista ideja o rasporedu nijansi kao i kod klasične, s tim da je YSL u svoju paletu Frencha uveo neočekivane kolorističke kombinacije, poput matirano ljubičaste i metalizirano zlatne (kao na fotografiji), a navedena manucure couture nosi naziv 'Duo Belle de Nuit'.