NIŠTA OD GLAMURA

Trump želi Miss Universe u Hrvatskoj, država nema novca

10.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Usprkos tome što je Donald Trump pisao Sanaderu, Mesiću i Bandiću da bi volio da se svjetsko finale izbora za Miss Universe održi u Hrvatskoj, Vlada nema novca za organiziranje tog glamuroznog projekta

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, vlasnik licence Miss Universe Donald Trump je obećao da bi, u slučaju da Hrvatska organizira ovaj glamurozni izbor ljepote, bio spreman uložiti u izgradnju golfskog terena na Brijunima, dok je vlasnik licence za Hrvatsku Vladimir Kraljević istaknuo da bi ‘Hrvatska prijenosom finala dobila promociju vrijednu 200 milijuna dolara’.

Svemu tome usprkos, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor tvrdi da u državnoj blagajni nema novca za takav projekt.Naime, za organizaciju svjetskog finala Miss Universe Hrvatska bi morala izdvojiti od 6,5 do sedam milijuna eura, što u ovoj situaciji jednostavno nije moguće. U Vladi, naime, smatraju da bi trošak od sedam milijuna eura u teškim recesijskim vremenima bio nepotreban luksuz. Novac je, poručuju iz Vlade, mnogo potrebniji za druge i važnije projekte.


Donald Trump je, piše Slobodna Dalmacija, svoje pismo uputio i hrvatskom predsjedniku Stipi Mesiću i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, iz čijih ureda potvrđuju da su načelno zainteresirani za taj projekt, ali da je glavna adresa za to Markov trg, odnosno Ministarstvo turizma. Damir Bajs, ministar turizma, u prvoj reakciji rekao je da i on načelno podržava organiziranje te manifestacije, ali da u proračunu Ministarstva turizma za 2009. za nju nisu predviđena financijska sredstva.

Nagađa se da Slovenci jedva čekaju rasplet ove situacije, kao i konačno odustajanje Hrvatske od ovog projekta, kako bi oni ugrabili priliku za organizaciju svjetskog finala Miss Universe u Sloveniji.