S.O.S. ZA KOSU

Hranjive maske za 'morske' frizure

23.07.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Osigurajte kosi minimum primjerene njege za zavodljiv sjaj i seksipilan izgled kako bi bezbrižno ljetovanje takvo i ostalo

Vjerojatno ste bolno svjesni činjenice da je 'morsku kosu' gotovo nemoguće raščešljati bez pomoći dva-tri kozmetička preparata. Neki se s tom spoznajom nose tako da je tijekom čitavog ljetovanja ignoriraju, a po povratku se suočavaju s poraznom spoznajom da će morati ošišati mnogo više od vrhova.

Ako svojim vlasima ne pružite minimum njege kako biste ih zaštitili od razornog djelovanja morske soli, vjetra i sunca, unaprijed se pomirite s time da će vrhovi ispucati 'kao da ste se češljali petardom' i da će vlas postati suha kao da ste je 'balzamirali u barutu'. A svi znamo da je bolje spriječiti nego liječiti.

Čak i ako nakon svakog kupanja u moru ili bazenu kosu šamponirate i temeljito ispirete, teško ćete je raščešljati bez suza. Kako bi doskočili tom problemu, vrhunski frizerski magovi preporučuju pojačanu njegu kose tijekom ljeta u vidu maski ili balzama. Da svoju isušenu i krhku vlas ne biste dodatno uništavali nasilnim pokušajima raščešljavanja, nakon svakog šamponiranja nanesite balzam, držite ga minutu-dvije i isperite. Prođite prstima kroz kosu, i to je to!

Ciljanu ljetnu zaštitu u vidu gelaste maske i maglice za kosu nudi L'Occitane unutar linije na bazi esencijalnih ulja Aromachologie. Popularni Pantene Pro-V upravo je lansirao liniju Nature Fusion koju, osim šampona i regeneratora, čine serum i intenzivna maska. U Niveinoj liniji za njegu i oblikovanje obojane kose Color Crystal Gloss vlas regeneriraju tekući kristali, dok joj matična mliječ iz Elsèveove hranjive maske vraća vitalnost. Hvaljene maske čudesnih obnavljajućih sposobnosti potražite u linijama vrhunskih frizera, poput Johna Friede i Frédérica Fekkaija.