PARFEMI ZA DJECU

Mirisni accessoires za najmlađe

02.07.2010 u 15:01

Bionic
Reading

Pitate se zašto djeca koriste parfeme? Možda zato što oponašaju vas. Žele izgledati odraslo i osjećati se važnima…

S obzirom da se vrijednost svjetskog tržišta parfema procjenjuje na 30-ak milijardi dolara, treba li čuditi da veliki parfemski brendovi (za odrasle) dobivaju ozbiljnu konkurenciju na području dječjih mirisa

Postoji nekoliko brendova koji kreiraju bezalkoholne mirise za bebe s neutralnim pH-om, a koji se mogu nabaviti i kod nas, poput Jacadijevih famoznih mirisa za bebe, djevojčice i dječake ili opojnog mirisa za mame i bebe, Petits et Mamans, talijanskog Bulgarija.

No većina mirisnih kreacije za najmlađe namijenjena je dobnoj skupini od 8 godina nadalje. Njihova zaštitna lica nisu poznati glumci, nego popularni likovi animiranih i dječjih filmova te omiljenih dječjih igara, poput Gormita, Pirata s Kariba, Walle.E-a, Jagodice Bobice, Dore (koja istražuje) i Disneyevih hit-filmova.

Jeste li ikada pomirisali miris za djecu? Toaletne vodice na prvi 'pips' mirišu vrlo osvježavajuće na citrusne note limuna, bergamota i mandarine. Protkane su laganim cvjetnim aromama kamilice, lavande, jasmina i đurđica, dok im bazu uglavnom čine kremasta vanilija i karamela ili mahovina i sandalovina.

Parfemi za odrasle najčešće su alkoholne otopine s 10 do 15 posto aromatičnih sastojaka, ali dječji mirisi ne bi smjeli sadržavati alkohol i alergene. Kako biste bili sigurni, prije nanošenja izvršite testiranje. Malu količinu mirisa nanesite na zapešće svog podmlatka i pričekajte 24 sata kako biste vidjeli reagira li koža na sastojke. Ako reakcija izostane, miris je vjerojatno siguran za upotrebu.

Ma koliko svoga dječaka ili djevojčicu smatrali odraslim i odgovornim, nemojte im dopustiti da se sami parfumiraju. Koja je vjerojatnost da neće pretjerati 's doživljajem' ili se pošpricati u oko?