SPREMNI ZA MINICE

Brijete li na vosak, laser ili britvice?

11.06.2010 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon depilacije voskom mirni smo jedva tri tjedna, nakon brijanja ni dva dana, a nakon laserskog odstranjivanja dlačica?

Nekoliko dana prije ijednog od brojnih tretmana odstranjivanja dlačica izvršite temeljit piling tijela kako biste odstranili površinski sloj odumrlih stanica kože i izbjegli urastanje dlačica. Nakon pilinga umasirajte hidratantnu kremu, ali dlačice odstranjujte s čiste kože.

Iako je brijanje najbrži, najpraktičniji i najjeftiniji način, njegovi su rezultati najkraćeg daha, a britvica često iritira površinski sloj kože. No brijanje pazuha još će dugo biti sastavni dio jutarnjeg tuširanja.

Kemijska depilacija elegantnim kremama i inovativnim sprejevima pripada kategoriji brzog i lakog odstranjivanja, ali ne preporuča se osobama vrlo osjetljive kože.

Nabrijani aparati za epilaciju jamče trajno rješenje problema jer ne skraćuju vrhove dlačica, poput kemijskih preparata ili britvice, nego ih čupaju iz korijena.

Depilacija toplim voskom i egipatska depilacija hladnim voskom ima trajnije rezultate, ali je i najbolnija. Odlučujemo li se za 'voskanje', činimo to zato što smo mirni i do tri tjedna. Dok toplim trakama voska najčešće depiliramo noge, osjetljiva zona bikinija sve se više tretira egipatskom depilacijom. Riječ je o hladnoj smjesi rastopljenog šećera, vode i limuna koja, za razliku od povlačenja traka toplog voska, mnogo manje iritira kožu, ne izaziva pucanje kapilara i smanjuje urastanje dlačica. No nije ništa manje bolna od depilacije toplim voskom.

Bezbolno i dugotrajno rješenje omogućuju tretmani laserom i IPL-om (intenzivnim pulsirajućim svjetlom), ali su neusporedivo skuplji od svih navedenih tehnika. Rezultati su bolji što je veća razlika između boje dlačica i kože. Imate li blijedu put i crne dlačice, laser i IPL će ih lakše iskorijeniti. Ovisno o uređaju i kolorističkom kontrastu, hi-tech tretmani (gotovo) potpuno uništavaju dlačice nakon tri do šest tretmana s razmakom od čak tri mjeseca. U međuvremenu, osuđene smo da prorijeđene dlačice čupamo pincetom, a neposredno nakon tretmana nanosimo inovativne preparate za usporavanje rasta.