TONIRANE KREME

Zdrava preplanulost sa zaštitnim faktorom

10.06.2010 u 12:43

Bionic
Reading

Tko ne bi volio jednim potezom riješiti čak četiri problema?! Tonirane kreme čine upravo to, dobro hidratiraju, vješto kamufliraju, štite od sunca i starenja

Jedva smo dočekali da zimsku odjeću zamijenimo prozračnim krpicama i pokažemo malo kože. Ako se već neko vrijeme lagano preznojavate ispod svog (zimskog) tekućeg pudera, krajnji je čas za promjenu make-up režima. Jeste li razmišljali o toniranim kremama ili su vam one još uvijek neotkriven i pomalo nerazumljiv 'kontinent'?

Većina žena koje koriste tekuće pudere znaju biti pomalo nepovjerljive prema toniranim kremama jer misle, štoviše, uvjerene su da im ništa drugo ne može tako dobro prekriti nepravilnosti i godine. Prije nego što zapucate a tek onda počnete postavljati pitanja, toniranim bi kremama ipak trebalo dati priliku da se dokažu. Možda će vam se prva dva-tri dana u njihovom društvu činiti da ste 'goli', ali riječ je samo o navici 'hodanja' s tekućim puderom.

Tonirane kreme nastale su 'križanjem' hidratantnih krema i tekućih pudera. Drugim riječima, to su još uvijek dnevne kreme koje osiguravaju potrebnu dozu vlage, ali su im dodani high-tech pigmenti za fino nijansiranje i zdrav sjaj puti. S vremenom su im znanstvenici u kozmetičkim laboratorijima počeli dodavati i aktivne sastojke protiv starenja, tako da pojedine tonirane kreme suvereno konkuriraju u najzahtjevnijim kategorijama make-upa i anti-age njege.

Kako je hajka protiv štetnog učinka sunčevih zraka poprimila tolike razmjere da gotovo više nema proizvoda koji ne štiti od sunca, većina je toniranih krema opremljena UVA i UVB zaštitnim filtrima. Time su se svrstale u sam vrhu ljetnih must-have proizvoda: ne samo da olakšavaju boravak na otvorenom nego ne začepljuju pore, ne skupljaju se u borama i smanjuju vjerojatnost razmazivanje šminke na minimum. (Jedini su im minus dugi nazivi koje je katkad teško zapamtiti, ali… ne dao bog većeg zla.)

Učini li vam se da je nijansa tonirane kreme pretamna, pomiješajte je s hidratantnom ili anti-age kremom. Ako se želite dodatno osigurati, prije nanošenja tonirane, možete nanijeti dnevnu kremu ili serum. U svakom slučaju, omiljeni tekući puder pošaljite na zaslužen godišnji odmor tijekom ljeta.