TOP LISTA NAJLJEPŠIH

Vremešne ljepotice zasjenile mlađe konkurentice

10.05.2010 u 14:40

Bionic
Reading

Helen Mirren, Catherine Deneuve i Sophia Loren zajedno broje 205 godina, a unatoč tome našle su se na samom vrhu liste najljepših žena na svijetu

Iako su već u godinama kada bi polako mogle konkurirati i za besplatnu vožnju gradskim prijevozom, one i dalje pažnju plijene pažnju svojom ljepotom, na kojoj im zavide i mnogo mlađe žene. Zahvaljujući svom njegovanom izgledu i činjenici da su dostojanstveno starjele Helen Mirren (64), Catherine Deneuve (65) i Sophia Loren (75) izgurale su sa samog vrha liste najljepših žena puno mlađe kolegice.

Najmlađa na listi najljepših je glumica Charlize Theron (34), a tek nešto starija od nje je Penelope Cruz (36), koja je ujedno i prva na listi. Listu je sastavila modna stručnjakinja Sally Allen na temelju komentara u medijima. 'Ovih deset žena na listi uvijek izgleda sjajno, bez obzira u kojoj su prilici uslikane. Njihova ljepota uvijek nađe načina da izbije u prvi plan, čak i kada su uhvaćene bez šminke ili kad im je jednostavno loš dan. Nema sumnje da je Penelope Cruz zaslužila prvo mjesto. Bila je nedvojbeno lijepa sa 16 kada je započela karijeru, no i sada, 20 godina kasnije, izgleda prekrasno, postala je posebno lijepa žena', ističe Allen.

Svoju listu Allen je pokazala uzorku od 1200 mladih muškaraca i 80 posto ispitanih složilo se s njenim izborom. 'Ljepotice poput Beyonce i Cheryl Cole su zgodne i seksi, no prava ljepota je nešto što dolazi iznutra i obično zahtijeva određenu zrelost', komentirao je za Daily Mail rezultate glasnogovornik modne tvrtke Wizard Jeans.

Top lista najljepših žena

1. Penelope Cruz (36)
2. Claudia Schiffer (39)
3. Kristin Scott Thomas (49)
4. Jordanska kraljica Rania (39)
5. Catherine Deneuve (66)
6. Helen Mirren (64)
7. Charlize Theron (34)
8. Kate Beckinsale (36)
9. Natascha McElhone (40)
10. Sophia Loren (75)