NJEGA OBOJENE KOSE

Rat plavuša, brineta, riđih i crnki za savršenu boju

07.05.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Usprkos uvriježenom vjerovanju da se plavuše više zabavljaju, kad je riječ o njezi i bojenju kose sigurno imaju više posla od ostalih žena

Prvo dobra vijest za plavuše. Znanstvenici s jednog američkog sveučilišta proveli su opsežno istraživanje na uzorku od 13 tisuća zaposlenih žena i otkrili da plavuše zarađuju sedam posto više od kolegica ostalih boja kose. Istina, istraživanje nije pokazalo znači li to da su žene koje se odluče za prelazak u plavo ambicioznije ili su samo snalažljivije kad pogriješe jer se uvijek mogu izvući šarmantnim: 'Baš sam plavuša!'

Usprkos tome, ne može se reći da se broj plavokosih povećava. Prošle godine svjedočili smo pomami za crvenkastim nijansama koje je popularizirala riđokosa glumica Christina Hendrix, poznatija kao najseksipilnija tajnica malih ekrana i šire, Joan Holloway iz TV serije 'Momci s Madisona'. Prije dvije godine u trendu su bile brinete predvođene ništa manjim seks-simbolima, kao što su Monica Bellucci ili Anna Hathaway. Poput plavuša, crnokose su oduvijek sorta za sebe jer se smatra da najtamnije nijanse mogu nositi vrlo odvažne i karakterne žene.

Za razliku od plavuša, vlasnice smeđih, crnih i riđih vlasi imaju sličan problem kad je riječ o njezi kose. Tamne nijanse upijaju više svjetla pa se ne-plavuše moraju više potruditi ne bi li naglasile sjaj svojih zavodljivih pramenova. S druge strane, izbjeljivanje kose mnogo je agresivniji tretman za zdravlje vlasi, a o konstantnoj borbi plavuša s izdajničkim izrastom da i ne govorimo.

Neovisno o boji kose, svima je zajednička želja za zdravom vlasi, sjajnom bojom koja tjednima izgleda kao da smo tek izašli iz salona i frizura kojom ćemo (konačno) biti zadovoljni. Zahvaljujući usavršenim formulama boja i preljeva sve je manje izgleda da kosa izgleda spaljeno, čak i ako je obojimo u kućnoj radinosti. Uz toliko inovativnih preparata za njegu, regeneriranje i oblikovanje kose, zaista više nitko nema izgovora da na glavi nosi amorfno klupko i naziva ga frizurom.