TAJNA LJEPOTE

Naomi liniju održava sirupom i crvenom paprikom

06.05.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Naomi Campbell svojedobno se hvalila da svoj odličan izgled održava pušenjem, povremenim opijanjem, ali nikada dijetom. Jedanaest godina kasnije, situacija se drastično promijenila

Slavna manekenka koja će ovog mjeseca napuniti 40 godina priznala je da sada mora uložiti puno više truda kako bi zadržala ljepotu. Dijeta je za nju sada obavezna rutina, a trenutno najdraža dijetalna kombinacija joj je javorov sirup, crvena paprika, limunov sok i voda. 'Pokušavam to primjenjivati barem tri puta godišnje, a najduže sam izdržala 18 dana u komadu. Jako je dobro počistiti tijelo svako toliko', rekla je Crna Pantera u intervjuu u showu Oprah Winfrey.

Jedanaest godina ranije, u intervjuu za Playboy Naomi je izjavila da nikada ne drži dijetu i ne vježba.

Kritičari dijete s javorovim sirupom, koja podrazumijeva konzumiranje svega 600 kalorija dnevno, upozoravaju da je štetna za organizam budući da je to tek trećina ukupnog broja kalorija potrebnih odrasloj ženi. No Naomi je vrlo zadovoljna njome, a navodno je podržava i njezin zaručnik Vladimir Doronin. Upravo on pomaže joj da drži dijetu i odoli slasnim zalogajima. 'Ako je na stolu kruh, on me upozori da ga ne jedem', otkrila je Naomi koja Vladimira naziva svojim fitnes guruom.

Osim dijetom, Naomi u posljednje vrijeme liniju održava i preskakanjem užeta. 'Uže je odlično za lice, preskačući uže mršavite i učvršćujete lice', rekla je Naomi.

Osim Naomi poklonice dijete s javorovim sirupom su i Beyonce Knowles i Gwyneth Paltrow.