ZDRAVA KOSA, DOBAR FRIZ

Kako do idealne frizure

29.03.2010 u 16:07

Bionic
Reading

U vječnoj potrazi za frizurom koja će savršeno pristajati lako je zaboraviti da je zdrava i njegovana kosa uvijek u trendu, neovisno o obliku i boji

Nivea Hair Volume

Čak i ako ste promijenili tko zna koliko frizera, dijametralno suprotne frizure i čitavu paletu boja, a još uvijek niste zadovoljni stanjem na glavi, ne odustajte.

Pravi oblik frizure u određenoj mjeri diktira oblik lica. Imate li okruglo lice, izbjegavajte zaobljene šiške i oštre rezove ispod uha, odlučite se za stupnjevito ošišanu kosu. Ovalnim licima pristaje naglašen volumen oko uha koji će uspostaviti ravnotežu s ostatkom lica. Imate li izduženo lice, kosu ne biste trebali previše začešljavati od lica, za vas su kao stvorene bubi frizure. Onima s četvrtastim licima pristaje slojevito šišana kosa i razigrani pramenovi koji će ublažiti oštre linije.

Prava nijansa kose ovisi o boji vaše puti koliko i o vašim željama. Jeste li izraženo svjetloputi, tamnoputi ili imate egzotičnu maslinastu put, nije zanemariv podatak prilikom odabira prave nijanse. Oni s maslinastim i žućkastim tenom trebali bi izbjegavati toplu crvenu boju i birati nešto 'hladnije' nijanse iz crvenog spektra. Zamolite frizera da vam na paleti boja pokaže o kakvoj se razlici zapravo radi, pa tek onda donesite odluku. Isti se savjet odnosi i na plavuše s pramenovima jer 'pretopli' pramenovi u tradicionalnim zlatnim i žutim nijansama znaju naglasiti neželjenu ružičastu boju puti. Ako ste brineta koja razmišlja o plavoj boji, osnovni je preduvjet zdrava i njegovana kosa, koja će najlakše 'preživjeti' izbjeljivanje. S druge strane, odlučite li se za dijametralno suprotnu boju kose od vaše prirodne, savjetuje se iznimno postupan prijelaz, nikako drastična promjena u jednom bojanju.

Bojanje kod kuće radi prikrivanja sijedih vlasi uvijek krije neku zamku. Odaberite za dvije nijanse svjetliju boju od one koju želite jer kosa nakon bojanja uvijek izgleda tamnije nego što je prikazano na pakiranju.

Vaš osobni stil mnogo više od zbroja 'pravila' i aktualnih frizerskih trendova. Kako to zna svaki dobar frizer, suvišno je napominjati da ste odabirom takvog frizera već na pola puta do savršene frizure.