VRIJEME JE ZA STRUČNU NJEGU

Tulumi su iza nas, vratimo licu sjaj

04.01.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Teška šminka kojoj ljepši spol pribjegava tijekom prazničnih dana kad zavladaju domjenci, partiji, obiteljska okupljanja, neminovno ostavlja traga na licu. Zato je pravo vrijeme dubinski ga očistiti, otvoriti pore te vratiti koži glatkoću, sjaj i vlažnost

TRETMAN ČIŠĆENJA LICA

'Tretman započinje čišćenjem kože gelom za masnu ili mlijekom za suhu kožu. Čistimo lice, vrat i dekolte od šminke i nakupljene nečistoće te toniziramo ovisno o tipu kože. Zatim suhim rukama nanesemo enzimski piling i, kada se pretvori u ulje, lagano masiramo', za tportal.hr je objasnila Marina Gjopar, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona Runolist. Naglasila je da se upravo enzimski piling sve češće koristi u salonima zbog svog dubljeg djelovanja te ugodnije teksture, što klijenticama više odgovara od klasičnih mehaničkih pilinga koji već polako izlaze iz uporabe i iz mode.

Drugi korak je tzv. sauna za lice s ekstraktom kamilice kako bi se lice omekšalo, a pore otvorile za lakše mehaničko čišćenje koje će uslijediti.

'Nakon mehaničkog čišćenja lica, nužno treba dezinficirati kožu odabranim losionom ili čak antibiotskim, ako ima upalnih procesa na koži. To može izazvati prolaznu nelagodu, no slijedi najbolji dio: masaža lica, vrata, ramena, dekoltea i vlasišta', rekla je Gjopar i dodala da u njezinu salonu koriste pomno birane kreme te mješavine eteričnih ulja koje se pripremaju za točno određen tip, stanje i dob kože: Na kraju se stavlja masku za lice i kreće s još jednim učinkovitim tretmanom, onim za područje oko očiju.

TRETMAN ZA PODRUČJE OKO OČIJU

'Kod tretmana oko očiju, specijalnim losionom koji sadrži hijaluronsku kiselinu natopimo papirnate blazinice, stavimo ih na zatvorene oči i okolno područje te pustimo da djeluje desetak minuta. Skinemo i nanesemo deblji sloj kremaste maske s ureom koju nakon desetak ne ispiremo, već višak pokupimo papirnatom maramicom, a ostatak umasiramo', otkriva Gjopar.

Tretman se može raditi vrlo blizu očiju jer je oftalmološki ispitan i nema nikakvih posljedica ako dođe u dodir s okom. 'Koža oko očiju nakon ovog tretmana izgleda svježije te su mimičke bore manje vidljive. Tretman nije agresivan, pa ga preporučamo klijenticama već iznad 25 godina i s tek laganim znacima prvih bora kao preventivni tretman', ističu u salonu Runolist.

Kompletni tretman završava skidanjem toplim vlažnim blazinicama te nanošenjem odgovarajuće kreme.

MIKRODERMOABRAZIJA S ULTRAZVUKOM I AHA KISELINAMA

Kad je lice dubinski očišćeno te hidratizirano, kožu možemo dovesti do savršenstva ukoliko je još uvijek neujednačene boje (tj. vidljive su flekice), a borice su vidljivije nego inače primjenom mikrodewrmoabrazije s ultrazvukom i AHA kiselinama. Tim tretmanima posvjetljujemo i ujednačavamo boju tena, potičemo obnavljanje kože i umanjujemo ostatak novih upalnih procesa na koži te ona postaje prozračnija i glatkija.

'Čistu kožu jakim alkoholnim losionom pripremimo za brušenje finim kristalićima. Kožu brusimo sondom koja ispušta određenu količinu kristala i pritom vakumira mrtve stanice kože, kao i nečistoće koje se odvajaju u posebni spremnik. Finom četkicom odstranimo dio kristalića koji su ostali na koži i nanesemo 30-postotne AHA kiseline koje koje ulaze duboko u kožu te ih ostavimo da djeluju koju minutu. To su kozmetičke kiseline i nisu jako agresivne, pa se smiju kombinirati s mikrodermoabrazijom', ističe Gjopar.

AHA kiseline sadrže glikolne, limunske i mliječne kiseline koje trenutačno hidratiziraju i pojačavaju međustanične veze, što koži daje sjaj i glatkoću. 'Kiseline neutraliziramo vodom te ih ih skinemo mokrim blazinicama. Hidratantnom ampulom i hidratantnim gelom pripremimo kožu lica za ultrazvuk. Sondom lagano kružimo površinom i pratimo smjer limfe', kaže kozmetičarka Marina i napominje da ultrazvuk pomaže u obnovi kože kod akni, bora, manjka elastičnosti te smanjuje otekline, primjerice kod podbuhlih podočnjaka.

Na kraju lice valja dodatno umiriti odgovarajućom maskom te nanijeti kremu s malim dodatkom kiselina.