DIJAMANTI SU (IPAK) VJEČNI

Elizabeth Taylor najbolje prodaje parfeme

30.12.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Parfemi koji nose imena slavnih osoba već su nekoliko sezona apsolutni hit na tržištu mirisa. Svi žele mirisati na svoje idole, no najpoželjnije među njima, začudo, ipak nisu mlade zgodne glumice, već filmska legenda Elizabeth Taylor


Glow


Svoje parfeme imaju brojne aktualne zvijezde, među kojima su Britney Spears, Paris Hilton i Sarah Jessica Parker, no najprodavaniji parfem ipak je onaj koji nosi ime Elizabeth Taylor.

Sudeći prema istraživanju koje je proveo Euromonitor International, vremešna filmska diva našla se u Sjedinjenim Državama na prvom mjestu najprodavanijih parfema slavnih osoba. Njezin parfem White Diamonds, koji se u prodaji nalazi od 1991, samo u prošloj godini zaradio je 67,2 milijuna dolara. Miris White Diamonds glumica je kreirala uz pomoć kuće Elizabeth Arden.

Na drugom mjestu najprodavanijih u prošloj 2008. našao se miris s potpisom pjevača Seana Johna, poznatijeg kao P. Diddy. Njegov Unforgivable 2008. je zaradio 48,5 milijuna dolara, a kolonjska voda I Am King, koju je P. Diddy predstavio prošloga tjedna, rasprodala se u rekordnom roku od nevjerojatnih 16 minuta.

Na trećem mjestu najprodavanijih nalazi se Celine Dion s parfemom koji nosi njezino ime i zaradu od 26,4 milijuna dolara. Miris Lovely, koji potpisuje glumica Sarah Jessica Parker, zaradio je 25,7 milijuna dolara, što ga je plasiralo na četvrto mjesto, a miris Driven igrača bejzbola Dereka Jetera, zaradio 24,1 milijuna dolara i osvojio peto mjesto na listi.

Parfem Diavolo Antonia Banderasa zaradio je 18,8 milijuna dolara, Jennifer Lopez je zahvaljujući mirisu Glow zaradila 18,5 milijuna dolara. Listu najprodavanijih zaključila je Britney Spears čak dvama parfemima. Njezin Curious zaradio je 14,3 milijuna dolara, a Fantasy 10,1 milijuna dolara.