Ljepota TRAŽI SE MISTER GAY

Kina organizira prvo gay natjecanje ljepote

Kina, u kojoj je homosksualnost još uvijek vrlo osjetljivo pitanje, uskoro će organizirati prvo natjecanje ljepote za osobe gay orijentacije, a pobjednik će sudjelovati u svjetskome natjecanju za najljepšeg gaya

Natjecanje "Mr Gay China" održat će se 15. siječnja u jednome pekinškom klubu, a pobjednik će potom sudjelovati u natjecanju "Gay World", koje će se u veljači održati u Norveškoj, izjavio je utemeljitelj interentske stranice za homoseksualce Ben Zhang.

"Kao i na svim sličnim natjecanjima, sudionici će pistom prodefilirati u sportskoj kombinaciji, potom u kupaćim gaćama, a zatim će odgovarati na pitanja članova žirija", rekao je Ben. Na natjecanje se mogu prijaviti kineski državljani, no i stranci koji žive u toj zemlji.

U Kini je homoseksualnost do 2001. smatrana mentalnom bolešću i još uvijek je tabu tema za velik dio kineske populacija. Unatoč svemu, kineski mediji neće biti pozvani da poprate događaj. "To je malo riskantno i ako budemo privlačili previše javne pozornosti, bit ćemo previše izloženi raznim potencijalnim nepotrebnim poteškoćama", ocijenio je Ben Zhang.

China Daily je 2005. objavio podatak prema kojemu se procjenjuje da u Kini živi oko 30 milijuna gayeva i lezbijki na ukupno 1,3 milijarde stanovnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više