ZAMJENA ZA IMPLANTATE

Ugradbeni grudnjak za čvrst i lijep oblik grudi

25.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

San velikog broja žena, lijepo oblikovane i čvrste grudi bez pomoći grudnjaka, novim bi izumom mogao postati stvarnost. Kako javlja internetski portal Večernji.hr, plastični kirurzi dizajnirali su unutrašnji grudnjak koji trajno podiže i oblikuje grudi

Prvi grudnjak već je ugrađen prije tri tjedna, a kirurzi se na sva usta hvale uspjehom. Ako je vjerovati izumiteljima revolucionarnog grudnjaka, on nema nedostatke koji se pripisuju uobičajenim implantatima za grudi. Tvrde da će izgledati odlično još godinama, bez obješenih grudi.

Grudnjak se ugrađuje u 40-minutnoj operaciji, što omogućuje ženi da uđe u bolnicu ujutro i napusti je prije ručka. Ako je vjerovati izumiteljima revolucionarnog grudnjaka, on nema nedostatke koji se pripisuju uobičajenim implantatima za grudi

'Operacija je odlično prošla, a žena koja je u ranim tridesetima oporavila se bez problema. Dobila je podizanje koje je željela, grudi joj izgledaju prirodno i zadovoljna je rezultatima', izjavio je Avi Cohen, direktor kompanije koja je sudjelovala u razvoju unutrašnjeg grudnjaka.

Cup&Up grudnjak izum je vodećega izraelskog plastičnog kirurga Eyal Gura kojeg svakodnevno opsjedaju žene željne ove operacije.

'Ovo možda i nije kraj normalnog grudnjaka, no pokazali smo da malom operacijom možemo omogućiti ženama grudnjak koji će imati do kraja života', izjavio je Gur. Smatra da će to pomoći ženama da, ako to žele, svakodnevno budu bez grudnjaka, osim, naravno, ako se ne bave nekim sportom kada bi bilo poželjno koristiti i običan grudnjak kao dodatnu podršku.

Grudnjak se ugrađuje pod lokalnom anestezijom i puno je jeftiniji od uobičajenog zahvata podizanja grudi koji stoji oko četiri tisuće funti i često zahtijeva da se neko vrijeme nakon operacije provede u bolnici. Oblikom je sličan tekstilnom grudnjaku, ali je napravljen od silikona

Jednostavna operacija uključuje to da ispod grudi kirurg napravi dva reza manja od centimetra, nakon čega se silikonske 'čašice' ugrađuju oko centimetar ispod kože. Ugrađuju se i fine trake od čvrstog materijala koje se pričvršćuju na rebra između grudi i koje će držati grudnjak na mjestu.

Ciljana skupina za ovaj zahvat su žene s blažim stupnjem spuštenih grudi, a radi se i na verziji koja će biti i za žene sa znatno spuštenim grudima.