NAJKRITIČNIJE JUTRO

Žene se zabrinu zbog izgleda 252 puta tjedno

24.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Anketa provedena između stotinu žena pokazala je da su pripadnice ljepšeg spola stalno zabrinute zbog svog izgleda i starenja

Sudionice eksperimenta, u dobi od 35 do 69 godina, bile su zamoljene da u periodu od sedam dana nose brojač i kliknu svaki put kad osjete zabrinutost za svoje lice, tijelo i izgled općenito. Negativne misli mučile su ispitanice prosječno 36 puta dnevno.

Rekorderka, 59-godišnja Sherrie koja se prije deset godina podvrgla zahvatu zatezanja lica, tijekom sedam dana 1.400 puta je kliknula brojač, ali misli da na starenje pomisli i češće od toga. Nakon buđenja negativne je misli o izgledu obuzimaju otprilike svake tri minute.

'Ne poznam ovu osobu. Probudila sam se s ovim licem, ali osjećam da je to netko drugi. Sve što vidim u ogledalu su godine koje gmižu po meni', prenosi Sherrie svoje misli ispred ogledala.

'Najviše klikam ujutro, kad vidim svoju kosu i lice u ogledalu. Broj klikova opada s količinom nanesene šminke na lice, a klikanje sa završetkom šminkanja prestaje. Također kliknem svaki put kad vidim sliku sebe kao mlade glumice. Pogled na nekadašnji izgled podsjeća me koliko sam ostarjela.'