DRUGI POKUŠAJ

Izbor za Miss Universe ipak stiže u Hrvatsku

23.11.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine propao plan da se finale svjetskog izbora za Miss Universe dovede u Hrvatsku unatoč potpori Vlade, ove godine Trumpova karavana ipak dolazi, javlja portal Večernji.hr

Početkom ove godine današnja premijerka, a tadašnja potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pompozno je najavljivala da će se svjetski izbor za Miss Universe održati u Hrvatskoj. Kosor se susrela s predsjednicom organizacije Paulom Shugart, desnom rukom multimilijardera Donalda Trumpa, vlasnika licencije za Miss Universe, i u ime Vlade zaključila da je takav izbor važna prilika za Hrvatsku.

'Turistička smo zemlja i svaka nam je promidžba dobrodošla, a uz to predlažem da se sam izbor poprati i velikom humanitarnom akcijom čija bi sredstva bila namijenjena gradnji skloništa za žene žrtve nasilja u Hrvatskoj', govorila je tadašnja ministrica.

No sve je ostalo na lijepim riječima, finale izbora nikada nije ušlo u Europu, kamoli u Hrvatsku.

Ipak, 2010. će, čini se, Vladimiru Kraljeviću, glavnom i odgovornom za hrvatsku inačicu izbora, poći za rukom ono što je lani neslavno propalo - veliko finale svjetskog izbora za Miss Universe održat će se u Hrvatskoj! Donald Trump jasno je rekao, kaže Kraljević, da želi spektakl prirediti u našoj zemlji. Službene dopise sa svojim potpisom poslao je i najvišim hrvatskim tijelima i od njih dobio potvrdne odgovore. Direktorica spektakla Miss Universe Paula Shugart, koja je pregovarala i s Jadrankom Kosor, ponovno je bila u Hrvatskoj i uvjerena je da će se izbor ovaj put održati na našem tlu.

Nema sumnje da bi organizacija takvog događaja bila neviđena promidžba Hrvatske, ponajprije zbog milijunskoga televizijskog auditorija koji bi se upoznao s hrvatskim turističkim čarima, ali glupo je skrivati da tu prestaju Trumpove aspiracije. Donald je bacio oko na neke hrvatske dragulje i ovo mu je sjajna prilika da ih se pokuša što lakše i dokopati u želji da proširi svoje poslovno carstvo.

Nema sumnje da će Trumpov posjet Hrvatskoj okrenuti oči cijeloga svijeta prema nama i privući brojne druge poslovnjake da pronjuškaju na što je to čovjek poznat po lošoj frizuri nabasao ovaj put. Jednako tako nije tajna da Kraljević već desetak godina pokušava dovući Trumpa i njegovu karavanu misica u Hrvatsku, a ovaj put očito je bio dovoljno uvjerljiv.

Veliko finale izbora trebalo bi se održati u zagrebačkoj Areni, a prije samog finala u jednomjesečnu najavu događaja uključene bi bile i najvažnije hrvatske turističke i poslovne destinacije.