ZABLUDA

Pijenje vode ne poljepšava ten

21.11.2009 u 08:16

Bionic
Reading

Svakodnevno konzumiranje velikih količina vode neće pomoći koži da zablista, otkrili su znanstvenici

Voda nije ključna za dobar ten, već prehrana bogata voćem i povrćem, pokazalo je istraživanje koje je provela Britanska nutricionistička zaklada. Uravnotežena dijeta i krema za sunčanje puno su učinkovitije za održavanje kože mladolikom i zdravom. U studiji nazvanoj 'Hrana za kožu' naglašeno je kako ne postoje dokazi da voda kožu čini zdravom i sjajnom.

'Samo pijenje vode nema nikakvog efekta na poboljšanje izgleda kože. To je samo uvriježena zabluda', upozorava Heather Yuregir. Ipak, u studiji je naglašeno da je pijenje dostatnih količina vode temeljno za dobro zdravlje, pa time i za zdravlje kože.

Vitamini A, B, C i E koje nalazimo u raznom voću i povrću ključni su za očuvanje stanica kože. Nedostatak tih vitamina može dovesti do ozbiljnih kožnih oboljenja, poput dermatitisa ili suhe, perutave kože. Pušenje i izlaganje kože jakom suncu najviše stara kožu.

'Voće i povrće može pomoći da vaša koža funkcionira upravo onako kako bi trebala te da izgleda zdravo. A krema za sunčanje zaista se preporučuje kako bi se što više umanjilo starenje kože budući da je većina tragova starenja vidljivih na koži uzrokovana upravo štetnim zračenjem sunca', kaže Heather Yuregir.