MLADE VODI U ANOREKSIJU

Kate Moss šokirala veličanjem mršavica

19.11.2009 u 11:43

Bionic
Reading

'Ništa nema tako dobar okus kao što se mršavica dobro osjeća', izjava je koju je izrekla Kate Moss za jedan modni website, a koja je izazvala pravu bujicu kritika u medijima širom svijeta. Optužuju je da mlade djevojke uporno potiče na anoreksičnost

Da Kate Moss likom i djelom promovira konfekcijski broj 0, to više nikoga i ne čudi, no zgrozila je javnost izjavom za WWD da joj je moto - ništa nije tako ukusno da bi se zbog toga odrekla mršavosti.

Svijet je svjestan toga koliko svaka riječ što je Kate izgovori utječe na mlade i ne oprašta joj nesmotrene izjave. Previše mladih cura danas se bori s poremećajima u prehrani, a milijuni njih pate od ozbiljnih bolesti poput anoreksije i bulimije.

Uzrečicom su se počeli koristiti brojni siteovi i blogeri koji veličaju mršavost, pa tako site caloriecount.about.com donosi moto: 'Krafna nema tako dobar okus kao što se mršavica dobro osjeća.' Možda je nemoguće svima stati na kraj, ali Kate Moss je zbog ovakvih izjava doista zaslužila biti meta kritika javnosti.