Ljepota BOJA BEZ BOJA

Sijedoj kosi moći će se vratiti prirodna boja

  • Autor: G. A.
  • 26.10.2009 12:27:14
  • 26.10.2009 11:52:21

Za svaku ženu koja se suočila s užasom otkrivanja sijedih vlasi pomisao na vraćanje prirodne boje bez učestalih kemijskih tretmana koji uništavaju kosu zvuči kao prava utopija. Znanstvenici pak najavljuju da će san postati stvarnost

Da bi se sijedoj kosi opet mogla vratiti prirodna boja, čini se kao znanstvena fantastika. Stručnjaci istraživačkog centra u sklopu kozmetičkog diva L'Oreal ipak optimistično najavljuju da će sijeda kosa postati prošlost. U javnost su izašli s nevjerojatnim postignućima te poručili da će posebnim bezbolnim tretmanom sijeda kosa opet moći poprimiti prirodnu boju.

To bi se trebalo dogoditi za najmanje 10 godina.

'Kosa je nepoznanica', rekla je Patricia Pineau iz istraživačkog tima L'Oreala. 'To je živi organ koji raste, sijedi i opada. Kako se možemo boriti s tim? Bi li pristup trebao biti fiziološki ili biološki? Složena su to pitanja, a odgovore tražimo godinama', rekla je.

Kako je objasnila, kosa, poput kože, sadrži melanocite, pigmente koji joj daju boju. 'Kada kosa sijedi, dolazi do progresivnog nestajanja melanocita. No dok ih u kosi još ima bar dio, postoji nada da se mogu repigmentirati', sve je što je zasad dala naslutiti Pineau.

Vrlo je vjerojatno da će za svrhu repigmentacije ponuditi oralni element, uz koji će ići i linija inovativnih proizvoda za njegu kose.

Tretman bi doista bio revolucionaran i postavlja se pitanje što će se dogoditi s industrijom boja za kosu koja kozmetičkim kućama na račune donosi milijarde. L'Oreal zasigurno razmišlja o svom ogromnom biznisu s bojama, no zasigurno ima svoga asa u rukavu. Dotada, sve će još neko vrijeme ostati obavijeno tajnom čije ćemo otkrivanje čekati s velikim nestrpljenjem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više